Andreas Terlaak
Advertorial Cultuur

Conny Janssen Danst combineert livedans, film én muziek

Op 28 april sluit het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen Danst het dansseizoen van Theater Castellum af met de voorstelling FRAMED: een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, video en muziek gezamenlijk een verhaal onthullen over de chaotische en verwarrende tijd waarin we leven.

De filmbeelden die op een groot LED-scherm van 33 m² achter de dansers worden geprojecteerd, zorgen voor een indrukwekkend decor. Deze unieke voorstelling vertelt het verhaal van twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Aan de hand van livedans en filmbeelden worden kleine, persoonlijke fragmenten uit hun leven getoond. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekt het publiek stukje bij beetje de raakvlakken en verbintenissen tussen de dansers, zonder dat zij dat zelf in de gaten hebben.

Bijzondere sfeer

Het grote LED-scherm representeert als een abstract schilderij de huid van de stad Rotterdam. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek beweegt zich tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes en draagt bij aan de sfeer van de voorstelling.

Internationale reputatie

Conny Janssen Danst staat bekend om haar fysieke en emotionele dansstijl, waarbij de menselijke kwetsbaarheid centraal staat. Het moderne dansgezelschap uit Rotterdam weet keer op keer te ontroeren en te verrassen met haar voorstellingen, die een breed publiek aanspreken. De groep heeft een internationale reputatie en wordt gezien als een begrip in de wereld van de hedendaagse dans.

Tickets

Kaarten voor deze indrukwekkende voorstelling op vrijdag 28 april (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

Tip: bezoek ook de inleiding (om 19:30 uur) waar Conny zelf vertelt over de totstandkoming van FRAMED. Kaarten á € 5,00 zijn te koop via de kassa of direct te bestellen bij de online aankoop van kaarten voor de voorstelling.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: