Andreas Terlaak
Advertorial Cultuur

Conny Janssen Danst combineert livedans, film én muziek

Op 28 april sluit het Rotterdamse gezelschap Conny Janssen Danst het dansseizoen van Theater Castellum af met de voorstelling FRAMED: een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, video en muziek gezamenlijk een verhaal onthullen over de chaotische en verwarrende tijd waarin we leven.

De filmbeelden die op een groot LED-scherm van 33 m² achter de dansers worden geprojecteerd, zorgen voor een indrukwekkend decor. Deze unieke voorstelling vertelt het verhaal van twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Aan de hand van livedans en filmbeelden worden kleine, persoonlijke fragmenten uit hun leven getoond. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekt het publiek stukje bij beetje de raakvlakken en verbintenissen tussen de dansers, zonder dat zij dat zelf in de gaten hebben.

Bijzondere sfeer

Het grote LED-scherm representeert als een abstract schilderij de huid van de stad Rotterdam. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek beweegt zich tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes en draagt bij aan de sfeer van de voorstelling.

Internationale reputatie

Conny Janssen Danst staat bekend om haar fysieke en emotionele dansstijl, waarbij de menselijke kwetsbaarheid centraal staat. Het moderne dansgezelschap uit Rotterdam weet keer op keer te ontroeren en te verrassen met haar voorstellingen, die een breed publiek aanspreken. De groep heeft een internationale reputatie en wordt gezien als een begrip in de wereld van de hedendaagse dans.

Tickets

Kaarten voor deze indrukwekkende voorstelling op vrijdag 28 april (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

Tip: bezoek ook de inleiding (om 19:30 uur) waar Conny zelf vertelt over de totstandkoming van FRAMED. Kaarten á € 5,00 zijn te koop via de kassa of direct te bestellen bij de online aankoop van kaarten voor de voorstelling.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.