Josh Walet

Containers Alpherium mogen permanent vier hoog gestapeld worden

Drie jaar geleden heeft het Alpherium een tijd proef gedraaid met het vier hoog stapelen van containers op het volledige terrein. Aangezien het veroorzaakte geluid volgens metingen gemiddeld is, stemt de gemeente in met het permanent vier hoog stapelen van de containers.  

Gedurende een proefperiode van negen maanden (december 2019 tot en met september 2020) zijn circa één week per maand geluidmetingen uitgevoerd op het Alpherium. Dit vanwege het vier hoog stapelen van de containers op het volledige bedrijventerrein. De Omgevingsdienst Midden-Holland wilde hiermee inzicht verkrijgen in de geluidsituatie bij omwonenden.

12 meter hoog

Uit de metingen is gebleken dat het door het Alpherium veroorzaakte geluid varieert rond een gemiddelde waarde, zo laat de Gemeente Alphen aan den Rijn weten. Dit houdt in dat het Alpherium op alle dagen dat er gemeten is op de Steekterweg binnen de geluidvoorschriften uit het Activiteitenbesluit is gebleven. Hierop stopten de geluidmetingen.

Op basis van deze resultaten heeft de gemeente besloten in te stemmen met het permanent vier hoog stapelen van de containers op het Alpherium, waar in februari 2022 een vergunningsaanvraag voor is ingediend. Dit betekent dat er voortaan 12 meter hoog gestapeld mag worden in plaats van 9 meter hoog.

Natuurlijke groene afscherming

In de omgeving worden ook aanpassingen gedaan. Aan de noordzijde worden bomen geplaatst, een mix van populieren en eiken. Voor de oostzijde is gekeken naar het verplaatsen van het rijpad voor hulpdiensten, maar volgens het college weegt de meerwaarde hiervan niet op tegen de hoge kosten van deze aanpassing. Daarom wordt ook aan die zijde gekozen voor bomen planten. Het gaat om twee rijen: een achterste rij eiken en daarvoor (voor het rijpad) een mix van populieren en eiken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.