Josh Walet

Containers Alpherium mogen permanent vier hoog gestapeld worden

Drie jaar geleden heeft het Alpherium een tijd proef gedraaid met het vier hoog stapelen van containers op het volledige terrein. Aangezien het veroorzaakte geluid volgens metingen gemiddeld is, stemt de gemeente in met het permanent vier hoog stapelen van de containers.  

Gedurende een proefperiode van negen maanden (december 2019 tot en met september 2020) zijn circa één week per maand geluidmetingen uitgevoerd op het Alpherium. Dit vanwege het vier hoog stapelen van de containers op het volledige bedrijventerrein. De Omgevingsdienst Midden-Holland wilde hiermee inzicht verkrijgen in de geluidsituatie bij omwonenden.

12 meter hoog

Uit de metingen is gebleken dat het door het Alpherium veroorzaakte geluid varieert rond een gemiddelde waarde, zo laat de Gemeente Alphen aan den Rijn weten. Dit houdt in dat het Alpherium op alle dagen dat er gemeten is op de Steekterweg binnen de geluidvoorschriften uit het Activiteitenbesluit is gebleven. Hierop stopten de geluidmetingen.

Op basis van deze resultaten heeft de gemeente besloten in te stemmen met het permanent vier hoog stapelen van de containers op het Alpherium, waar in februari 2022 een vergunningsaanvraag voor is ingediend. Dit betekent dat er voortaan 12 meter hoog gestapeld mag worden in plaats van 9 meter hoog.

Natuurlijke groene afscherming

In de omgeving worden ook aanpassingen gedaan. Aan de noordzijde worden bomen geplaatst, een mix van populieren en eiken. Voor de oostzijde is gekeken naar het verplaatsen van het rijpad voor hulpdiensten, maar volgens het college weegt de meerwaarde hiervan niet op tegen de hoge kosten van deze aanpassing. Daarom wordt ook aan die zijde gekozen voor bomen planten. Het gaat om twee rijen: een achterste rij eiken en daarvoor (voor het rijpad) een mix van populieren en eiken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.