Josh Walet

Corona priklocatie Alphen aan den Rijn sluit 16 december definitief

Na zaterdag 16 december 2023 is het niet meer mogelijk om een coronaprik te halen in de Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Hecht GGD Hollands Midden sluit deze priklocatie dan definitief.

Op 1 februari 2021 startte de GGD met vaccineren in Alphen aan de Rijn. In eerste instantie in de Limeshal, vanaf 1 oktober dat jaar op de huidige locatie in de Nieuwe Sloot. Het aantal coronaprikken dat in die kleine drie jaar is gezet in Alphen aan den Rijn, zal uitkomen op zo’n 390.000 prikken. 

Zonder afspraak, met ID

De vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn in de Nieuwe Sloot is nog open op dinsdag 12 t/m zaterdag 16 december van 8:00 tot 15:30 uur. Je kunt er zonder afspraak binnenlopen voor een coronaprik als je 60 jaar of ouder bent, 18 tot 59 jaar bent en een uitnodiging hebt gekregen voor de griepprik, als je werkt in de zorg, zwanger bent of een verwijzing hebt van een medisch specialist. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

In regio Hollands Midden zijn andere corona priklocaties nog open tot en met vrijdag 22 december, zie deze link. Vanaf dan kunnen alleen zwangeren en mensen met een verwijzing van een medisch specialist nog een coronaprik krijgen. Grote priklocaties zijn dan niet meer nodig. De vaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Gouda en Leiden blijven – in zeer afgeslankte vorm – open voor deze doelgroepen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.