Josh Walet

Corona testlocatie verhuist naar vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Wie zich nu laat testen op corona bij GGD Hollands Midden, kan terecht aan de Kalkovenweg in Alphen. Op 1 oktober gaat dat veranderen. Dan worden de testlocatie en de vaccinatielocatie samengevoegd op locatie Nieuwe Sloot.

Er worden steeds minder coronatesten afgenomen en er worden ook steeds minder prikken gezet op vaste vaccinatielocaties. “Het gaat inmiddels nog om ongeveer 250 prikken per dag. Hierdoor is er fysiek ruimte op de vaccinatielocatie. Ook op de testlocaties wordt het rustiger”, zegt Carin Boon, woordvoerder van GGD Hollands Midden.

Daarnaast wordt er ook ingezet op testbussen. “We willen, hopelijk vanaf november, ook door de regio rijden met vier testbussen. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen we een testbus inzetten op een locatie van een cluster bijvoorbeeld. We werken dus steeds 'slimmer' en meer toegespitst op de behoefte. Hierdoor blijft het naar verwachting ook rustiger op de teststraten, hoewel het daar nu al relatief erg rustig is.”

Reden voor GGD Hollands Midden om te besluiten testlocatie op 1 oktober naar Nieuwe Sloot te verplaatsen, waar ook de vaccinatielocatie zich bevindt. Boon benadrukt: “Op de gecombineerde test- en vaccinatielocatie scheiden we de bezoekersstromen vanaf de parkeerplaats. Zo voorkomen we dat mensen met klachten die komen voor een test (potentieel besmet) in contact komen met mensen die komen voor een vaccin. Kortom, veiligheid staat altijd voorop!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.