Josh Walet

Corona testlocatie verhuist naar vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Wie zich nu laat testen op corona bij GGD Hollands Midden, kan terecht aan de Kalkovenweg in Alphen. Op 1 oktober gaat dat veranderen. Dan worden de testlocatie en de vaccinatielocatie samengevoegd op locatie Nieuwe Sloot.

Er worden steeds minder coronatesten afgenomen en er worden ook steeds minder prikken gezet op vaste vaccinatielocaties. “Het gaat inmiddels nog om ongeveer 250 prikken per dag. Hierdoor is er fysiek ruimte op de vaccinatielocatie. Ook op de testlocaties wordt het rustiger”, zegt Carin Boon, woordvoerder van GGD Hollands Midden.

Daarnaast wordt er ook ingezet op testbussen. “We willen, hopelijk vanaf november, ook door de regio rijden met vier testbussen. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen we een testbus inzetten op een locatie van een cluster bijvoorbeeld. We werken dus steeds 'slimmer' en meer toegespitst op de behoefte. Hierdoor blijft het naar verwachting ook rustiger op de teststraten, hoewel het daar nu al relatief erg rustig is.”

Reden voor GGD Hollands Midden om te besluiten testlocatie op 1 oktober naar Nieuwe Sloot te verplaatsen, waar ook de vaccinatielocatie zich bevindt. Boon benadrukt: “Op de gecombineerde test- en vaccinatielocatie scheiden we de bezoekersstromen vanaf de parkeerplaats. Zo voorkomen we dat mensen met klachten die komen voor een test (potentieel besmet) in contact komen met mensen die komen voor een vaccin. Kortom, veiligheid staat altijd voorop!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.