Josh Walet

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Via het callcenter kunnen inwoners uit de regio Hollands Midden vragen stellen over het coronavirus. Eén van de vragen die regelmatig wordt gesteld, zeker als het lekker weer is om te zwemmen, is of het coronavirus overdraagbaar is via het water. Dat is niet het geval, aldus GGD Hollands Midden.

Ze leggen uit: “Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens. Buiten het lichaam kan het virus maar een korte tijd overleven. De rol van water bij verspreiding lijkt minimaal. Ook is er tot dusverre geen bewijs dat het virus zich verspreidt via open water of fonteinen. Op zwemlocaties of bij een fontein moet wel voldaan kunnen worden aan de hygiëneregels.”

Dus, als je je houdt aan de 1,5 meter regel is het prima om met mooi weer een frisse duik te nemen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.