Josh Walet

Coronabesmettingen blijven nagenoeg gelijk in Alphen, geen nieuwe sterfgevallen gemeld

Afgelopen week zijn er 328 inwoners uit Alphen positief getest op het coronavirus. Nieuwe sterfgevallen werden afgelopen week niet gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames ligt wel een stuk hoger. De oorzaak hiervan is een nieuwe manier om deze cijfers te duiden.

Dit blijkt uit de cijfers van GGD Hollands Midden. Het aantal afgenomen coronatesten in de teststraten is ongeveer hetzelfde gebleven als de week ervoor.

Opvallend is de verandering in de cijfers van de ziekenhuisopnames. Sinds afgelopen week worden er nieuwe cijfers gebruikt door GGD Hollands Midden om het aantal ziekenhuisopnames te duiden. Vanaf nu baseren zij zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Deze aantallen pakken negatiever uit omdat in de cijfers nu ook de personen zijn meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben. GGD Hollands Midden heeft besloten op de cijfers van NICE over te gaan omdat het landelijke coronadashboard ook van deze cijfers gebruikmaakt.

Dat steeds meer ouderen gevaccineerd zijn lijkt invloed te hebben op het aantal overledenen. Een half jaar lang werden er elke week nieuwe sterfgevallen gemeld door GGD Hollands Midden, maar deze week en vorige week stond dit aantal op nul. Het totaal aantal coronadoden blijft hiermee staan op 111, waarvan 85 inwoners stierven tijdens de tweede golf.

Nieuw op het coronadashboard van GGD Hollands Midden is de vaccinatiecijfers per gemeente. Zo weten we dat er in onze gemeente 628 inwoners zijn die afgelopen week de eerste prik hebben gehad en 445 mensen afgelopen week volledig zijn ingeënt (cijfers t/m zaterdag 27 maart). Deze cijfers zijn gebaseerd op de prikken die de GGD zet, zowel in Hollands Midden als in andere regio’s.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.