Josh Walet

Coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn bleven afgelopen week stabiel

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente is afgelopen week gestabiliseerd. Er zijn net iets minder besmettingen gemeld dan de week ervoor.

Waar er vorige week 1.551 nieuwe besmettingen werden gemeld door GGD Hollands Midden, lag het percentage nieuwe besmettingen afgelopen week iets lager. In totaal kwamen er afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn 1.489 nieuwe besmettingen bij.

Het aantal ziekenhuisopnamen lag afgelopen week gelijk: net als vorige week werden er 2 inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona (cijfers zijn tot en met zaterdag, red). Ten opzichte van vorige week, toen 1 inwoner overleed aan de gevolgen van het coronavirus, zijn er afgelopen week geen inwoners overleden door corona.

Lees ook: GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.