Josh Walet

Coronabesmettingen in Alphen blijven opnieuw nagenoeg gelijk, aantal ziekenhuisopnamen daalt

In week 15 zijn er 328 inwoners uit Alphen positief getest op het coronavirus. Dit aantal blijft nagenoeg gelijk met week 14. Wel is het aantal ziekenhuisopnamen aanzienlijk gedaald. Afgelopen week zijn er 9 Alphenaren opgenomen in het ziekenhuis tegenover 14 opnamen de week ervoor.  

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is opnieuw gestegen. 53.168 Nederlanders werden afgelopen week positief getest op het virus.

De GGD laat weten dat de vaccinatiecijfers per gemeente van afgelopen week nog niet bijgewerkt worden. Wel weten we dat er 10.815 Alphenaren zijn ingeënt met de eerste vaccinatie en dat er 4.347 Alphenaren volledig zijn gevaccineerd.

Versoepelingen

Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 april werd de route naar de zomer in vijf stappen gepresenteerd, met als doel om beetje bij beetje de samenleving weer te openen. Het demissionaire kabinet wilde 21 april de eerste stap zetten, maar dat bleek achteraf te vroeg. Nu wordt er gehoopt dat er 28 april versoepeld kan worden, maar dan moeten de coronacijfers het wel toelaten.

Zondag 18 april kwam het kabinet samen in het Catshuis om de kijken naar de mogelijkheden tot versoepeling. Uit het overleg kwamen ‘positieve signalen’ dat er daadwerkelijk vanaf 28 april versoepelingen mogelijk zijn. Dit ligt natuurlijk volledig aan het ontwikkelingen rondom de besmettingen.

Het kabinet zal dinsdag 20 april de knoop doorhakken over versoepelingen van coronamaatregelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.