Pixabay

Coronabesmettingen lopen op: aantal positieve testen in Alphen flink gestegen

De 'r' zit weer in de maand, de herfst is al volop begonnen en het wordt steeds maar kouder. Dit betekent dat virussen zich sneller verspreiden en dat mensen vatbaarder zijn. Dit geldt ook voor coronavirus.

De pandemie is bijna voorbij, maar dat betekent niet dat het coronavirus is verdwenen. "De coronapandemie bevindt zich in een andere fase. Er is minder druk op de zorg en een bevestigingstest bij de GGD is meestal niet meer nodig. Maar het coronavirus gaat nog steeds rond."

Het RIVM merkt dat sinds het begin van de herfst de coronacijfers flink toegenomen zijn. "De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) meldt de afgelopen week een stijging van 55% in het aantal positieve testen en het aandeel mensen met COVID-achtige klachten in Infectieradar steeg afgelopen week van 4,6% naar 6,0%. Ook in het rioolwater werden meer virusdeeltjes gezien", zo laat het RIVM weten.

Het coronavirus in Alphen

Ook in Alphen aan den Rijn stijgt het aantal besmettingen. Zo is het aantal besmettingen afgelopen week met 59% toegenomen ten opzichte van de week daarvoor. Ook in het riool stijgt het aantal virus deeltjes. "Door het rioolwater dat bij zuiveringsinstallaties is verzameld, bij het RIVM te testen op virusdeeltjes, krijgen we informatie over het coronavirus en kunnen we de verspreiding van het virus volgen."

In Alphen aan den Rijn zijn tussen 26 september en 2 oktober 1.489 (x100 miljard) virusdeeltjes gevonden per 100.00 inwoners. Dit zijn 477 meer deeltjes dan de vorige meting van 19 tot 25 september. "Om Nederland zoveel mogelijk open te houden en de zorg voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden, zijn de volgende adviezen het belangrijkste: testen bij klachten, blijf thuis bij een positieve (zelf)test en laat je vaccineren", aldus het RIVM.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.