GGD Hollands Midden

Coronabesmettingen lopen op: “Denk aan de basisregels en haal je prik”

Het aantal coronabesmettingen loopt op, ook in onze regio. GGD Hollands Midden roept inwoners daarom op om zoveel mogelijk aan de basisregels te denken en een (booster)prik te halen.

Volgens het RIVM is deze stijging te zien in de rioolwatersurveillance en in de meldingen bij de GGD. Het aantal ziekenhuisopnames steeg afgelopen week ook. Het aantal mensen op de IC met corona is nog altijd laag vergeleken met bijvoorbeeld de piek van de deltavariant in december 2021, zo meldt het RIVM.

Basisregels

GGD Hollands Midden: “Om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen blijft het belangrijk om je aan de basisadviezen te houden: was je handen met zeep, hoest en nies in je elleboog, zorg binnenshuis voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.” Bij twijfel over de uitslag kun je je altijd laten testen bij de GGD. “En is de uitslag van de zelftest of GGD-test positief, dan ga je in isolatie en ziek je goed uit.”

Vaccineren

Daarnaast wijst GGD Hollands Midden op het belang van een (booster)prik halen. “Vaccinatie helpt bij het voorkomen van ernstige ziekte en ziekenhuisopname”, aldus GGD Hollands Midden. “Ben je 18 jaar of ouder en heb je de boosterprik nog niet gehaald? Doe dat dan alsnog.”

De boosterprik is voor veel mensen de derde coronavaccinatie. Voor iedereen die het Janssen-vaccin heeft gekregen, is het de tweede prik. “De boosterprik helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Mensen vanaf 60 jaar of die dit jaar 60 worden, kunnen bovendien een herhaalprik halen (ook wel tweede booster genoemd). Ook specifieke doelgroepen komen in aanmerking voor deze herhaalprik.”

De vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden zijn open van woensdag tot en met zaterdag. “Maak bij voorkeur een afspraak en vergeet niet je identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. Met een afspraak weet je wanneer je aan de beurt bent. Bovendien ben je ook sneller klaar, want je gegevens staan al in het systeem en dat scheelt tijd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.