GGD Hollands Midden

Coronabesmettingen lopen op: “Denk aan de basisregels en haal je prik”

Het aantal coronabesmettingen loopt op, ook in onze regio. GGD Hollands Midden roept inwoners daarom op om zoveel mogelijk aan de basisregels te denken en een (booster)prik te halen.

Volgens het RIVM is deze stijging te zien in de rioolwatersurveillance en in de meldingen bij de GGD. Het aantal ziekenhuisopnames steeg afgelopen week ook. Het aantal mensen op de IC met corona is nog altijd laag vergeleken met bijvoorbeeld de piek van de deltavariant in december 2021, zo meldt het RIVM.

Basisregels

GGD Hollands Midden: “Om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen blijft het belangrijk om je aan de basisadviezen te houden: was je handen met zeep, hoest en nies in je elleboog, zorg binnenshuis voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.” Bij twijfel over de uitslag kun je je altijd laten testen bij de GGD. “En is de uitslag van de zelftest of GGD-test positief, dan ga je in isolatie en ziek je goed uit.”

Vaccineren

Daarnaast wijst GGD Hollands Midden op het belang van een (booster)prik halen. “Vaccinatie helpt bij het voorkomen van ernstige ziekte en ziekenhuisopname”, aldus GGD Hollands Midden. “Ben je 18 jaar of ouder en heb je de boosterprik nog niet gehaald? Doe dat dan alsnog.”

De boosterprik is voor veel mensen de derde coronavaccinatie. Voor iedereen die het Janssen-vaccin heeft gekregen, is het de tweede prik. “De boosterprik helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Mensen vanaf 60 jaar of die dit jaar 60 worden, kunnen bovendien een herhaalprik halen (ook wel tweede booster genoemd). Ook specifieke doelgroepen komen in aanmerking voor deze herhaalprik.”

De vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden zijn open van woensdag tot en met zaterdag. “Maak bij voorkeur een afspraak en vergeet niet je identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. Met een afspraak weet je wanneer je aan de beurt bent. Bovendien ben je ook sneller klaar, want je gegevens staan al in het systeem en dat scheelt tijd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.