Pixabay

Coronacluster in Alphen

Er is een coronacluster vastgesteld in Alphen. Dat heeft de GGD zojuist bekendgemaakt. Vijf personen zijn besmet geraakt en zijn te herleiden naar dezelfde bron.

Dat is gebleken uit een contactonderzoek van de GGD. De GGD noemt iets een cluster als er 3 of meer personen besmet zijn geraakt binnen één groep. Dat kan een organisatie zijn, een bedrijf of een vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie wordt niet als cluster beschouwd. 

De vijf besmette personen zitten momenteel allemaal veertien dagen thuis in quarantaine met hun huisgenoten en andere nauwe contacten. ‘’Dat betekent iedereen die vijftien minuten of langer op minder dan anderhalve meter zijn geweest van de besmette persoon’’, aldus de GGD.

Waar in Alphen de cluster zich bevindt, is niet bekend. De GGD doet hier geen uitspraken over om de privacy van de betrokkenen te bewaren. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.