Soos aan den Rijn

Coronamaatregelen hakken erin: Soos aan den Rijn sluit haar deuren

De eigenaren van Soos aan den Rijn aan de Raadhuisstraat in het centrum van Alphen hebben met pijn in het hart besloten definitief te stoppen met hun activiteiten.

Na een succesvolle start in het voorjaar van 2019 kwamen de gevolgen van COVID-19 keihard binnen. Over 2020 en 2021 is het bedrijf inmiddels acht maanden verplicht gesloten geweest, met geen omzet tot gevolg. Tussen de lockdowns door mochten zij gedurende enkele maanden slechts 50 procent van de capaciteit gebruiken.

“Daarbij werden alle coronaregels volledig gerespecteerd”, zo zeggen de eigenaren. “De ondersteuning door de overheid bleek in de praktijk absoluut onvoldoende om enigszins de doorlopende lasten te dekken en werd daarbij ook nog een flinke administratieve last.”

Geen perspectief voor horeca

Het gebrek aan perspectief was de druppel. “Nu duidelijk is dat enig perspectief nog lang ontbreekt, kan ook 2021 nu al als zeer verliesgevend worden beschouwd. Bovendien wordt er over bizarre maatregelen gedacht, denk aan scheiding van leeftijdsgroepen in tijd en/of plaats, toegang alleen met bewijs van vaccinatie en/of negatieve test et cetera.”

“Dit past absoluut niet bij het concept van een laagdrempelige locatie, voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en met volop ruimte voor kleinere evenementen, workshops en feestjes. Overigens geldt dat voor veel horecabedrijven”, benadrukken ze. “Daarom kiezen we ervoor om nu zelf de regie te voeren.”

Soos aan den Rijn is schuldenvrij en zal de bedrijfsvoering netjes afbouwen, met alle zakelijke relaties wordt snel contact opgenomen. Gehoopt wordt op een nieuwe exploitant met een goed concept op deze prachtige en instapklare locatie in het centrum, met een mooi terras aan de Oude Rijn.

De activiteiten van Brugwachtertje aan den Rijn en de vaartochten met de ‘Soosboot’ worden wel voortgezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.