Hoogvliet

Coronamaatregelen in de supermarkten

Een speciaal boodschappenuur voor ouderen, plexiglas voor de kassa's en verzoeken om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen. Dit zijn maatregelen die supermarkten in Alphen nemen tijdens de coronacrisis.

De Jumbo in Nieuwkoop kwam deze week met het idee om een speciaal boodschappenuur in stellen voor ouderen in de ochtend, zodat zij ook gewoon hun boodschappen kunnen blijven doen. Supermarkten verspreid door Nederland nemen dit initiatief over, waaronder ook de Albert Heijn. Op Facebook laten zij weten: “Vanaf aanstaande maandag zullen wij onze deuren op maandag tot en met vrijdag een uurtje eerder openen (07:00 tot 08:00 uur), speciaal voor ouderen.”

Ook Hoogvliet neemt maatregelen en verzoekt klanten om zoveel mogelijk alleen de boodschappen te halen. “We kunnen ons voorstellen dat boodschappen doen nu als een uitje voelt. Maar in verband met iedereen z’n gezondheid, willen wij jullie vragen om bezoek tot onze supermarkt zoveel mogelijk alleen te doen. Dat zorgt voor rust en veiligheid.”

Veel caissières zitten daarnaast sinds een paar dagen achter plexiglas. Bij het afrekenen aan de kassa is 1,5 meter afstand tussen caissière en klant niet mogelijk. Meerdere kassa's in de supermarkt hebben daarom schermen van plexiglas bij de kassa gekregen ter bescherming. Dit om het fysieke contact tussen caissières en klanten te beperken. Op deze manier wordt er een veiligere werkomgeving gecreëerd voor caissières. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 08:52

Alphense evenementensector zet oude gemeentehuis in vuurrood licht

Meerdere bedrijven en organisaties uit de Alphense evenementensector hebben op dinsdagavond 11 augustus hun stem laten horen. Door het oude gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in vuurrood licht te zetten, willen zij aandacht vragen voor het grote omzetverlies dat de sector lijdt door de coronacrisis. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:05

Alphens Restaurantweek: ‘t Oude Raadhuys, heerlijk eten in een stukje historie

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ‘t Oude Raadhuys!

Wonen en bouwen gisteren 17:26

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, gemaakt door kunstenaar Joost Zwanenburg.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:57

Wegens succes herhaald: Kids Summer Camp

In juli is het eerste Summer Camp georganiseerd door Ski & Snowboard Xperience. Door het grote succes van de eerste editie, start op maandag 24 augustus de tweede editie!

Overige gisteren 16:20

Alerte handhavers vertrouwen onderbuikgevoel en voorkomen erger

Handhavers wisten op zondag 9 augustus samen met de politie een suïcidale vrouw in veiligheid te brengen. Door alert te zijn op de situatie, liepen de handhavers direct naar de vrouw toe die bij de spoorwegovergang stond. Zo wisten zij erger te voorkomen.

Natuur en recreatie gisteren 15:38

Waarschuwing voor blauwalg bij Zegerplas

Bij de Zegerplas in Alphen is op twee locaties blauwalg vastgesteld. Het gaat om de zuidoever en de speelvijver bij de Zegerplas. Dit meldt Omgevingsdienst Midden-Holland vandaag.