Archieffoto Josh Walet

Coronaprik halen kan nog tot en met 16 december

Mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen tot 60 jaar die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en zorgmedewerkers met direct patiëntencontact, kunnen nog tot en met zaterdag 16 december een coronaprik halen bij de GGD. Daarna stopt de najaarsronde officieel en kunnen deze groepen geen coronaprik meer krijgen. 

Voor de grote corona vaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden, kun je een afspraak maken via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070. Je kunt daar ook binnenlopen zonder afspraak. Als de wachtrij te lang wordt, worden bezoekers gevraagd zonder afspraak de prik later te halen. Wie een afspraak maakt, is wel altijd zeker van een prik.

Het is echter niet lang meer mogelijk om in Alphen aan den Rijn nog een coronavaccinatie te halen. De coronavaccinatielocatie bij de Nieuwe Sloot is nog tot en met 16 december geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 08:00 tot 15:30 uur. 

Voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van een medisch specialist, blijft de coronaprik ook na 16 december verkrijgbaar. Dat geldt ook voor mensen die graag een coronaprik willen ter bescherming van iemand met een kwetsbare gezondheid in hun directe omgeving. Waar deze groepen in 2024 de coronaprik kunnen halen, maakt de GGD later bekend.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.