Oranje Fonds

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.

Op Burendag is het leuk om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Jong en oud, iedereen is welkom. Hierdoor maken we met zijn allen de buurten leuker, socialer en veiliger. Dit jaar gaat het net even anders; vieren kan gewoon voor de deur, maar wel met voldoende afstand. Met deze tips kun je er toch een geslaagde Burendag van maken.

  • Neem voldoende afstand, minimaal 1,5 meter;
  • Probeer grote groepen te vermijden;
  • Organiseer samen met andere buren activiteiten in de buitenlucht;
  • Organiseer activiteiten die je voor de deur kunt doen;
  • Check voor het inplannen van deze dag het weerbericht;
  • Probeer met eten of drinken eigen servies mee te nemen;
  • Versier van tevoren de buurt voor een nog leukere sfeer;

Aan welke activiteiten kun je dan denken? Voor de jongere mensen kun je bijvoorbeeld actievere activiteiten bedenken, denk aan een sportief spel die je gewoon kunt spelen voor de deur. Voor de oudere buren is het leuk om een korte vragenlijst te maken over hoe diegene de buurt ziet en wat beter kan. De vragen stel je dan aan de buren die je het minst spreekt. Zo leer je elkaar op afstand beter kennen. De jongeren kunnen de ouderen weer helpen met taken die lastiger zijn, zoals ramen lappen. Of denk aan samen tuinieren. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat iemand verschillende plantjes, potten en aarde haalt. De kosten kun je later weer verdelen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website www.burendag.nl.

Op de foto: Burendag 2019


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.