Pexels

Coronaproof langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten

De Halloween-evenementen konden door de aangescherpte maatregelen helaas geen doorgang vinden, maar langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten mag wel. Maar hoe doe je dat zo coronaproof mogelijk?

In sommige veiligheidsregio’s wordt het afgeraden, maar in de regio Hollands Midden mag het: langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten. Staan jouw kinderen te popelen? Met deze tips kun je rekening houden met de coronamaatregelen. 

  • Ga met een klein groepje langs de deuren in plaats van met een grote groep. Kies er bijvoorbeeld voor om met het gezin of huishouden te gaan. Als je toch graag met anderen langs de deuren gaat, doe dit dan met een vast groepje.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van de bewoners.
  • Organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bijeen komen
  • Neem alleen verpakte snoepjes en chocolaatjes aan
  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen zingen als ze langs de deur gaan. Vanaf 13 jaar mag er niet meegezongen worden.
  • Heb je liever niet dat er kinderen bij jou aan de deur komen? Hang dan een briefje op met daarop een vriendelijke boodschap om jouw huis over te slaan. 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 16:56

Dubbel jubileum bij Toyota Van Ekris

De Toyota dealer voor Nieuwkoop en Mijdrecht viert met volle trots het 12,5 jaar jubileum van Monique en Reinier. Beiden begonnen in hetzelfde jaar bij Van Ekris. Monique kwam het team van de administratie versterken en Reinier de receptie van de werkplaats.

Sport vandaag 16:17

Zes sportvelden bij ARC voorzien van LED verlichting

De nieuwe, energiezuinige LED verlichting van ARC is afgelopen donderdag door leverancier Sportverlichting.com opgeleverd. Deze LED verlichting vervangt op zes sportvelden van ARC de bestaande conventionele verlichting.

Politie vandaag 15:33

Oeps, foutje: ‘gestolen’ snorfiets blijkt toch niet gestolen

Op vrijdag zagen politieagenten een persoon op een snorfiets bij de Gnephoek rijden. Bij controle bleek de snorfiets als gestolen gesignaleerd te staan. Later bleek echter dat de aangever van de diefstal een verkeerd kenteken had doorgegeven.

Dieren vandaag 14:49

Boa’s controleren op loslopende honden vanwege overlast

Bijna overal in onze gemeente is het verplicht om je hond aan de riem te doen bij het uitlaten. Loslopen mag op de daarvoor aangewezen gebieden. Toch ontvangt de gemeente regelmatig meldingen omtrent overlast van honden.