Josh Walet

Coronaregels, wat mag er nu wel en wat niet?

De coronaregels, veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Met hoe veel mensen mag je nou in de auto zitten? En hoe veel mensen mag je thuis uitnodigen? Wij zochten het uit.

Met hoeveel mensen mag je in een auto zitten?

Personen die tot één huishouden behoren mogen met elkaar in de auto, zo veel als het aantal stoelen bedraagt.

Behoor je niet tot hetzelfde huishouden? Dan mag je zijn tweeën in een auto zitten. Omdat er in een auto weinig ruimte is, wordt de kans op corona vergroot, ook als je maar met zijn tweeën bent. Daarom dien je ook in de auto anderhalve meter afstand te houden als je uit verschillende huishoudens komt. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd.

Hoe veel personen mag je thuis ontvangen?

Voor bijeenkomsten thuis geldt er geen maximum aantal personen. Wel dien je je aan de 1,5 meter regel te houden, mits je niet uit hetzelfde huishouden komt. Kinderen hoeven geen afstand te houden.

Zorg je voor overlast of situaties die een gevaar vormen voor je gezondheid of die van anderen? Dan kan er ingegrepen worden.

Houd je aan de basisafspraken. Houd anderhalve meter afstand, schud geen handen, nies in de elleboog en was regelmatig je handen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.