Corona sneltest point
Advertorial Coronavirus in Alphen

Coronasneltestpoint.nl: nu met GGD/RIVM-testen en Reiscertificaten

Circa 2,5 week geleden zijn de Alphense ondernemers als vader en zoon Tuhumena gestart met de opening van de corona sneltest locatie www.coronasneltestpoint.nl. Hoe is het sindsdien met hen gegaan?

De corona sneltest locatie van vader en zoon Tuhumena is een doorslaand succes gebleken. Ze hebben sinds de opening op 28 oktober aan de ondernemingsweg 4-B in Alphen aan den Rijn mega veel bezoekers gehad en hebben landelijk zelfs 7 locaties. Ze zijn nog steeds aan het uitbreiden. Vader en zoon vertellen alle ins en outs over hun sneltest locatie. 

Klopt het dat jullie GGD goedgekeurde testen aanbieden?

“Ja, dat klopt”, vertelt Jason. “Toen we zijn gestart boden we uitsluitend de Zekmed en CE gekeurde vingerprik bloedtest aan. Deze test op antilichamen. Je moet in feite meerdere dagen klachten hebben om antilichamen te kunnen detecteren. Daarom zijn we recent gestart met het aanbieden van een 2e test namelijk de Abbott Sneltest, welke is goedgekeurd door de GGD/RIVM. Middels een neus swab kunnen we eerder detecteren of je het coronavirus hebt.”

Staat coronasneltestpoint.nl onder toezicht van een BIG registreerde arts?

Frangken: “Ja, dat is ook onlangs geregeld. Ik heb meerdere gesprekken gehad met corona artsen van de GGD. Zij gaven mij het advies om met een BIG geregistreerde arts te werken. Daarop hebben wij een overeenkomst afgesloten met arts Theo Kessels. Onder zijn supervisie werkt coronasneltestpoint. Daarnaast heeft Theo al het personeel persoonlijk getraind en werken wij met zeer bekwaam personeel.”

Het valt ons op dat jullie lage tarieven hanteren ten opzichte van de concurrentie, hoe zit dat?

Jason: “Voordat we coronasneltestpoint zijn gestart hebben we zelf eerst research gedaan in Nederland bij meerdere testlocaties. Onze bevindingen waren schrikbarend. Er worden tarieven gehanteerd van € 120 ex BTW, dat is voor een consument € 145 totaal. Er zaten ook testlocaties bij die meer vroegen dan € 200 per test. Dat soort bedragen vinden wij ongehoord.”

“Wij zijn Alphenaren en willen maatschappelijk en ondernemend verantwoord bezig zijn. Dus wij vragen voor een test de prijs van € 69,50. Je krijgt bij ons een warm welkom in ons mooie pand en je wordt snel en adequaat geholpen door onze professionals. Je reserveert en betaalt bij ons online wanneer het jou uitkomt. Bij ons heb je geen wachttijden en ontvang je na 15 minuten per mail je testresultaat. Ons pand is volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers ervaren dit als zeer prettig en aangenaam.”

Kun je met een negatief resultaat ook een reiscertificaat krijgen?

Frangken: “Dat bieden we ook aan. Zelf ben ik ook eigenaar van 333travel.nl, een reisorganisatie gespecialiseerd in verre rondreizen die je op maat kunt samenstellen. Mijn zoon Jason zit in de evenementen business met zijn boooth.nl. Hij staat normaliter met zijn photobooths op grote festivals, feesten, partijen en bruiloften. Door de coronacrisis hadden we beiden sinds maart tot heden geen omzet. Kijkende naar de toekomst bestaat de mogelijkheid dat als je wil reizen of een evenement wil bezoeken, je eerst moet worden getest. Dit speelde ook zeker mee toen we samen dit bedrijf zijn gestart.”

“Voor reizen kun je bij ons een medisch reiscertificaat krijgen. Je boekt bij ons dan het combi-pakket. In dit geval word je getest op antigenen en op antilichamen. Is je resultaat negatief, dan ontvang je van de arts een getekend reiscertificaat in je mailbox. Het combi-pakket kost € 99,50.”

De GGD is ook bezig met het starten van sneltesten, is dat geen gevaar voor jullie?

Jason: “Nee, zo zien we dat niet. We hebben juist goed contact met de GGD en zij zien ook dat onze testlocaties hen helpen. De druk bij de GGD is zo hoog dat ze het amper aan kunnen. Wij helpen met onze testlocaties om de eerste druk bij ze weg te halen. Daarnaast bieden wij een zeer snelle service.  Voor consumenten en vooral ook voor bedrijven is snelheid belangrijk. Uiteindelijk wil je als werkgever je personeel aan het werk houden als ze negatief getest zijn. Daarnaast bieden we het officiële reis certificaat aan hetgeen voor de lange termijn erg handig is. Bij de GGD kost dit € 139 omdat dit tijdrovend is, bij ons zit dit in het combi-pakket van € 99,50.”

Wil je meer weten of een afspraak maken? Voor meer informatie zie www.coronasneltestpoint.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.