Corona sneltest point
Advertorial Coronavirus in Alphen

Coronasneltestpoint.nl: nu met GGD/RIVM-testen en Reiscertificaten

Circa 2,5 week geleden zijn de Alphense ondernemers als vader en zoon Tuhumena gestart met de opening van de corona sneltest locatie www.coronasneltestpoint.nl. Hoe is het sindsdien met hen gegaan?

De corona sneltest locatie van vader en zoon Tuhumena is een doorslaand succes gebleken. Ze hebben sinds de opening op 28 oktober aan de ondernemingsweg 4-B in Alphen aan den Rijn mega veel bezoekers gehad en hebben landelijk zelfs 7 locaties. Ze zijn nog steeds aan het uitbreiden. Vader en zoon vertellen alle ins en outs over hun sneltest locatie. 

Klopt het dat jullie GGD goedgekeurde testen aanbieden?

“Ja, dat klopt”, vertelt Jason. “Toen we zijn gestart boden we uitsluitend de Zekmed en CE gekeurde vingerprik bloedtest aan. Deze test op antilichamen. Je moet in feite meerdere dagen klachten hebben om antilichamen te kunnen detecteren. Daarom zijn we recent gestart met het aanbieden van een 2e test namelijk de Abbott Sneltest, welke is goedgekeurd door de GGD/RIVM. Middels een neus swab kunnen we eerder detecteren of je het coronavirus hebt.”

Staat coronasneltestpoint.nl onder toezicht van een BIG registreerde arts?

Frangken: “Ja, dat is ook onlangs geregeld. Ik heb meerdere gesprekken gehad met corona artsen van de GGD. Zij gaven mij het advies om met een BIG geregistreerde arts te werken. Daarop hebben wij een overeenkomst afgesloten met arts Theo Kessels. Onder zijn supervisie werkt coronasneltestpoint. Daarnaast heeft Theo al het personeel persoonlijk getraind en werken wij met zeer bekwaam personeel.”

Het valt ons op dat jullie lage tarieven hanteren ten opzichte van de concurrentie, hoe zit dat?

Jason: “Voordat we coronasneltestpoint zijn gestart hebben we zelf eerst research gedaan in Nederland bij meerdere testlocaties. Onze bevindingen waren schrikbarend. Er worden tarieven gehanteerd van € 120 ex BTW, dat is voor een consument € 145 totaal. Er zaten ook testlocaties bij die meer vroegen dan € 200 per test. Dat soort bedragen vinden wij ongehoord.”

“Wij zijn Alphenaren en willen maatschappelijk en ondernemend verantwoord bezig zijn. Dus wij vragen voor een test de prijs van € 69,50. Je krijgt bij ons een warm welkom in ons mooie pand en je wordt snel en adequaat geholpen door onze professionals. Je reserveert en betaalt bij ons online wanneer het jou uitkomt. Bij ons heb je geen wachttijden en ontvang je na 15 minuten per mail je testresultaat. Ons pand is volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers ervaren dit als zeer prettig en aangenaam.”

Kun je met een negatief resultaat ook een reiscertificaat krijgen?

Frangken: “Dat bieden we ook aan. Zelf ben ik ook eigenaar van 333travel.nl, een reisorganisatie gespecialiseerd in verre rondreizen die je op maat kunt samenstellen. Mijn zoon Jason zit in de evenementen business met zijn boooth.nl. Hij staat normaliter met zijn photobooths op grote festivals, feesten, partijen en bruiloften. Door de coronacrisis hadden we beiden sinds maart tot heden geen omzet. Kijkende naar de toekomst bestaat de mogelijkheid dat als je wil reizen of een evenement wil bezoeken, je eerst moet worden getest. Dit speelde ook zeker mee toen we samen dit bedrijf zijn gestart.”

“Voor reizen kun je bij ons een medisch reiscertificaat krijgen. Je boekt bij ons dan het combi-pakket. In dit geval word je getest op antigenen en op antilichamen. Is je resultaat negatief, dan ontvang je van de arts een getekend reiscertificaat in je mailbox. Het combi-pakket kost € 99,50.”

De GGD is ook bezig met het starten van sneltesten, is dat geen gevaar voor jullie?

Jason: “Nee, zo zien we dat niet. We hebben juist goed contact met de GGD en zij zien ook dat onze testlocaties hen helpen. De druk bij de GGD is zo hoog dat ze het amper aan kunnen. Wij helpen met onze testlocaties om de eerste druk bij ze weg te halen. Daarnaast bieden wij een zeer snelle service.  Voor consumenten en vooral ook voor bedrijven is snelheid belangrijk. Uiteindelijk wil je als werkgever je personeel aan het werk houden als ze negatief getest zijn. Daarnaast bieden we het officiële reis certificaat aan hetgeen voor de lange termijn erg handig is. Bij de GGD kost dit € 139 omdat dit tijdrovend is, bij ons zit dit in het combi-pakket van € 99,50.”

Wil je meer weten of een afspraak maken? Voor meer informatie zie www.coronasneltestpoint.nl.


Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.