Alphens EV

Coronasteun aan de Voedselbank opnieuw verlengd

Afgelopen zomer kon de Voedselbank door de versoepelingen weer meer volledige voedselpakketten aanbieden, maar nu de coronamaatregelen weer verscherpt zijn wordt dat lastiger. De gemeente heeft daarom besloten om de steun voor de Voedselbank opnieuw te verlengen.

Tijdens de intelligente lockdown in het voorjaar, stopte de Voedselbank op 26 maart met uitdelen van de voedselpakketten. Vlak daarna besloot de gemeente om de Voedselbank te steunen met een financiële bijdrage tot 6 april, iets waar voorzitter Dirk van Kampen erg blij mee was: “Niet in elke gemeente bestaat namelijk de mogelijkheid om het op deze manier in te vullen. We zijn de gemeente daarom heel dankbaar.”

Nadat deze termijn was verstreken, voorzag de gemeente de Alphense Voedselbank van een incidentele bijdrage. Deze was bedoeld om tot 1 juni alle klanten van waardebonnen voor een supermarkt te voorzien. De termijn voor deze bijdrage was al eerder verlengd van 1 juni naar 1 augustus, maar dat wordt nu opnieuw verlengd. De einddatum is nu verschoven naar 1 januari 2021.

“De voedselbank geeft aan dat zij ook in de nabije toekomst niet verwachten dat zij in staat zijn om gezonde en variërende pakketten samen te stellen. Dit door corona en de (nieuwe) maatregelen vanuit het Rijk”, zo stelt de gemeente. “Met de tegemoetkoming aan de Voedselbank kunnen we zorgen dat klanten die gebruik maken van de Voedselbank niet nog verder in de problemen komen.”

Het totale subsidiebedrag blijft wel ongewijzigd en blijft hiermee staan op € 47.700. In een brief aan de gemeente op 8 september gaf de Voedselbank aan € 27.000 van dit bedrag te hebben besteed. In de zomer waren zij namelijk in staat om voedselpakketten vollediger in te richten, dit gezien de versoepelingen die toen van kracht waren. Het resterende bedrag kan dus nu tot 1 januari worden besteed.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”