Archieffoto Josh Walet

Coronatoegangsbewijs binnenkort niet meer eindeloos geldig binnen Nederland

Wie gevaccineerd is maar geen boosterprik haalt, zal straks ook geen geldig coronatoegangsbewijs meer hebben. Ook binnen Nederland wordt er namelijk een geldigheidsduur verbonden aan het coronatoegangsbewijs.

Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid woensdag aan NU.nl. De effectiviteit van de vaccins neemt langzaam af. Het Europese vaccinatiebewijs zal om deze reden maar negen maanden geldig blijven. Demissionair minister Hugo de Jonge streeft ernaar om een vergelijkbare geldigheidsduur ook binnen Nederland in te voeren. Een boosterprik is dan nodig om de geldigheidsduur te verlengen.

Wanneer dit ingaat is echter nog niet bekend. Het doorvoeren van een geldigheidsduur voor het coronatoegangsbewijs is namelijk niet zomaar geregeld omdat er goed nagedacht moet worden over hoe dit uitvoeringstechnisch geregeld moet worden. Het zal dus niet op hele korte termijn ingevoerd worden.

Er wordt daarnaast ook nog overwogen om de geldigheidsduur van het herstelbewijs in te korten. Nu is dat in Nederland nog een jaar geldig, in Europa is dat een half jaar. Daarover is nog geen besluit genomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.