Josh Walet

Coronatoegangsbewijs niet verplicht voor amateurbuitensporten

Na kritiek van de Tweede Kamer op het invoeren van het coronatoegangsbewijs bij amateursporten in de buitenlucht, heeft het demissionaire kabinet besloten om hiervan af te zien. Voor binnensporten en op veel andere locaties is de QR-code vanaf zaterdag wel verplicht.

Tijdens de persconferentie kondigden Rutte en De Jonge aan dat vanaf zaterdag 6 november op veel meer locaties een coronatoegangsbewijs moet worden getoond. In het rijtje stond ook amateursport. Dit kon echter rekenen op felle kritiek vanuit de sportsector en ook van de Tweede Kamer. Daarom is besloten het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport deels ingetrokken.

Deze aanpassing betekent dat sporters en toeschouwers geen QR-code hoeven te tonen zolang zij buiten blijven. Publiek wordt dringend geadviseerd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Als sporters of toeschouwers naar binnen gaan, bijvoorbeeld om naar de kleedkamer, het toilet of de kantine te gaan, dan dienen zij wel een geldige QR-code te tonen. Voor het terras bij sportclubs gelden dezelfde regels als voor horecagelegenheden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.