Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Evenementen

Create! Jongerenfestival op 21 januari in Theater Castellum

Op zondag 21 januari vindt hét gratis jongerenfestival plaats in Theater Castellum. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 11 t/m 15 jaar. Van 13:00 - 17:15 uur is er van alles te doen, van muzikale tot sportieve workshops.

Wat is er te doen?

Wil je drummen, fotograferen, stunten op een BMX of je eigen speaker maken? Het kan allemaal! Tussen de workshops door kun je naar het festivalplein. Hier dans je bij een optreden van Sann!e & Friends, eet je iets lekkers, speel je een game of maak je een selfie bij een photobooth.

Je kunt op de dag zelf kiezen uit twee van de volgende workshops: BMX, urban dance, fotograferen, drummen, kickboksen, maak je eigen Bluetooth-speaker, Hiphop en band performance.

Locatie en aanmelden

Het jongerenfestival vindt plaats in Theater Castellum op het Rijnplein 1-3 in Alphen aan den Rijn. Je meld je gratis aan voor de hele dag via: https://bibliotheekrijnenvenen.nl/jongerenfestival. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Create! Jongerenfestival is een samenwerking tussen Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum, Participe en Cultuurcoaches Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.