Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Evenement

Create! Jongerenfestival op 28 januari in Theater Castellum

Op zaterdag 28 januari vindt hét gratis jongerenfestival plaats in Theater Castellum. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 11 tot en met 15 jaar. Van 13:00 tot 17:00 uur is er van alles te doen, van creatieve tot sportieve workshops.

De workshops

Op het festival staan er zes workshops op het programma: Street Art, Podcast, Spoken Word, Theater, Lasergamen & Archery Tag en Hiphop.

Stel zelf het programma samen. Er zijn drie workshoprondes van 45 minuten. Jongeren kunnen zelf hun programma samenstellen door elke ronde een workshop te kiezen. Het festival wordt om 15:45 uur afgesloten op de dansvloer met een professionele DJ.

Locatie en aanmelden

Het jongerenfestival vindt plaats in Theater Castellum op het Rijnplein 1-3 in Alphen aan den Rijn. Meld je gratis aan voor de workshops op de website. Aanmelden voor de afsluiting op de dansvloer is niet nodig. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Create! Jongerenfestival is een samenwerking tussen Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum en Cultuurcoaches Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:25

Kunstspecial Anselm film en lezing bij Parkvilla

Anselm Kiefer is een Duitse kunstschilder en beeldhouwer. Hij wordt gezien als één van de grootste, nog levende kunstenaars. Parkvilla organiseert een film en lezing over deze invloedrijke en vernieuwende kunstenaar. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. Tot en met 25 februari 2024 is er in Museum Voorlinden in Wassenaar een solotentoonstelling van Anselm: een mooi cultureel uitje voor in de kerstvakantie.