Pixabay
Advertorial Overige

Creatieve workshops voor kinderen bij Parkvilla

Leuke creatieve workshops voor kinderen zijn er volop deze zomer bij Parkvilla. Zo heb je 'graffiti in 1 dag', een cursus fototrucage en verschillende dansworkshops. 

Bij 'graffiti in 1 dag' op 29 juli gaan kinderen met elkaar een gigantische graffiti spuiten én eigen sjablonen maken, zodat iedereen zijn eigen Street Art stempel op de wereld kan drukken.

Onder het motto ‘Huh, hoe zit dat?’ is er een cursus fototrucage. Leerlingen onderzoeken hoe ze met trucage het onmogelijke mogelijk kunnen maken. Ze werken in groepjes en gaan aan de slag met een eigen truc. Deze workshop stimuleert samenwerking, creativiteit, fantasiegebruik en basisvaardigheden van fotograferen.

Voor kinderen die graag bewegen zijn er verschillende dansworkshops. Vanaf 2,5 jaar een speel & dans workshop en dansen in 1 dag op 29 juli voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. Een leuke dansles met een mix van verschillende dansstijlen. De kinderen leren improviseren en aan de slag gaan met het creëren van een dansstuk. Op 17 augustus is er een driedaagse dansles voor tieners. In augustus worden er ook nog volop workshops georganiseerd.

Kijk op www.parkvilla.nl/zomerweken voor alle workshops en voor meer informatie.


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.