Crowdfunding gestart voor 'kerstkatten van de dierenambulance'

Op kerstavond 2021 heeft de Alphense dierenambulance drie honden en zes katten opgehaald. Het baasje van de negen huisdieren was overleden. En omdat daar een lange ziekteperiode aan voorafging werd er weinig tot geen aandacht meer besteed aan de zorg voor de dieren. De negen dieren waren daarom in een verwaarloosde toestand geraakt.

De drie honden konden terecht in de opvang bij Swiffers Hoeve en zijn daarna snel door gegaan naar een permanent huisje. Ook voor de katten werd een oplossing gevonden. Een familielid van één van de vrijwilligers van de dierenambulance, Bianca, bood aan om twee van de zes katten op te vangen en ook de dierenartskosten voor deze twee katten op zich te nemen.

Van twee naar zes

Wat Bianca echter niet wist was dat één van de katten zwanger was. Hierdoor werd zij ineens verrast met vier kittens. En de kosten liepen hierdoor al vrij snel hoger op dan gepland. Maar dierenvriend Bianca houdt vol en iedere kat krijgt de verzorging die hij of zij nodig heeft.

Vanwege de slechte verzorging die de katten kregen, voordat zij door de dierenambulance werden opgehaald, waren zij flink vervuild. Daarnaast hadden ze ontstekingen aan de ogen. Bij de katten Minky en Eric is er dan ook operationeel een oogje verwijderd. Ze krijgen nu van Bianca de nazorg die ze nodig hebben.

Crowdfunding

Helaas lopen de dierenartskosten door al deze ingrepen behoorlijk op, waardoor deze niet meer door Bianca alleen te dragen zijn. Haar spaarpotje raakt op. En ook het Meneer Jansenfonds van de dierenambulance is zo goed als leeg.

Om die reden is Bianca, op aanraden van een andere dierenvriend, een crowdfunding gestart. Ze hoopt hiermee voor de katten en kittens te kunnen zorgen en de medische kosten te kunnen blijven betalen, totdat zij naar een permanent huisje gaan. Mocht er aan het eind nog geld overblijven, dan wordt dit gedoneerd aan de dierenambulance, zodat ook zij hun werk kunnen blijven doen.

Wil je meer lezen over de kerstkatten, kijk dan even op hun eigen Facebookpagina.

Kerstkatten


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.