Josh Walet

Cruciale oproep voor verlichting in het verkeer

De politie doet een dringende oproep aan alle weggebruikers in deze donkere tijden: "Doe alsjeblieft je lichten aan." Met de winter in aantocht en de dagen korter, benadrukt de politie het belang van goede verlichting op zowel fietsen als auto's.

Afgelopen weekend ontving de politie een melding van een aanrijding met letsel tussen een auto en een fietser. Ter plaatse bleek een automobilist de laatste fietser in een groep over het hoofd te hebben gezien, wat resulteerde in een frontale botsing. De fietser moest enkele hechtingen krijgen bij de Huisartsenpost, maar herstelde verder gelukkig goed.

Met de donkere dagen, is het essentieel om als fietser goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Door je lichten aan te doen, niet alleen voorkom je een boete van €60,-, maar verklein je ook aanzienlijk de kans om aangereden te worden.

Daarom vraagt de politie voor de veiligheid van alle weggebruikers: doe alsjeblieft je lichten aan en draag bij aan een zorgeloze mobiliteit in deze donkere dagen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.