Josh Walet

Cruciale oproep voor verlichting in het verkeer

De politie doet een dringende oproep aan alle weggebruikers in deze donkere tijden: "Doe alsjeblieft je lichten aan." Met de winter in aantocht en de dagen korter, benadrukt de politie het belang van goede verlichting op zowel fietsen als auto's.

Afgelopen weekend ontving de politie een melding van een aanrijding met letsel tussen een auto en een fietser. Ter plaatse bleek een automobilist de laatste fietser in een groep over het hoofd te hebben gezien, wat resulteerde in een frontale botsing. De fietser moest enkele hechtingen krijgen bij de Huisartsenpost, maar herstelde verder gelukkig goed.

Met de donkere dagen, is het essentieel om als fietser goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Door je lichten aan te doen, niet alleen voorkom je een boete van €60,-, maar verklein je ook aanzienlijk de kans om aangereden te worden.

Daarom vraagt de politie voor de veiligheid van alle weggebruikers: doe alsjeblieft je lichten aan en draag bij aan een zorgeloze mobiliteit in deze donkere dagen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!