Advertorial Politiek

CU ziet coalitie met Nieuw Elan, CDA en VVD zitten

Michel du Chatinier (CU) ziet twee opties: of een coalitie van Nieuw Elan, CDA en VVD met een derde kleinere partij of de drie groten met twee kleinere partijen. De ChristenUnie ziet het wel zitten om dat opnieuw een termijn mee te regeren.

"Ik heb een goed gevoel over de verkiezingen. Het lijkt erop dat de opkomst veel groter was dan de vorige keer. Dat is ons voordeel", denkt lijsttrekker Michel du Chatinier. "We zijn al jaren redelijk stabiel. De vorige keer hadden we 2.7 zetel en als het iets meer wordt, zijn dat er nog steeds 3. Dat halen we al jaren. Wij hebben een stabiele achterban en er waren geen signalen in negatieve zin."

Du Chatinier is, als de CU in de coalitie komt, absoluut bereid om zijn klus als wethouder financiën af te maken. "Maar het gaat erom dat we de goede positie die we hebben nu als gemeente hebben niet uit onze vingers laten glippen. Persoonlijk wil ik het graag afmaken."
Du Chatinier denkt dat Nieuw Elan gaat winnen op de voet gevolgd door het CDA en daarna als derde grote partij de VVD. "Zij hebben een goede nieuwe koers gevolgd. Dat werkt nu in hun voordeel."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.