Culinair weekend in Archeon
Dit weekend is er in Archeon een reis door de tijd, waarbij je culinaire hoogtepunten uit verschillende tijdperken kunt proeven! Pierre Wind is beide dagen aanwezig om unieke hapjes te bereiden, van insecten uit de prehistorie tot Romeinse gerechten en middeleeuwse delicatessen.
In het mesolithicum waren de mensen vooral bezig met jagen en verzamelen. Ze aten vis, klein wild, noten en wortels van struiken. In Archeon kan je ervaren hoe dit eraan toe ging: de jager-verzamelaars bereiden een wild zwijn op het vuur, terwijl jij een broodje op een stok bakt bij de eerste boeren. Proef ook de vis die op traditionele wijze wordt bereid in een kuil.
Romeinse smaken
De Romeinen hielden van lekker eten, zelfs onderweg. In Archeon maak je kennis met Romeins street food. Proef de gerechten die tweeduizend jaar geleden door senatoren werden gegeten, zoals Libum (Romeins brood) met moretum (kruidenkaas). Ook kun je langsgaan bij de wijnhandelaar voor een goed glas wijn, net als de Romeinen dat deden!
Middeleeuwse lekkernijen
In de middeleeuwen aten de meeste mensen eenvoudige stoofpotjes of pap. Maar voor wie wat meer luxe wilde, waren er uitgebreide diners met meerdere gangen. Ontdek wat de rijke burgers van toen aten en proef middeleeuws brood of een pepercoecke bij de pottenkoopman.
Proeverijkaart
Met de proeverijkaart (verkrijgbaar voor € 4,50) kun je hapjes uit verschillende tijdperken proeven. Verzamel deze recepten in je eigen receptenboek en ontdek de gelukstreffers, speciale proeverijen die je alleen op het juiste moment kunt meemaken!
Als je hier nou heen wilt, bestel dan je tickets via deze website. Vergeet niet je dat je dit weekend met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP-kaart gratis entree krijgt!