KHABBAZ

Cultureel seizoen wordt ingeluid met openingsfestival en Straatmuzikantenfestival

Op zaterdag 27 augustus wordt het nieuwe culturele seizoen feestelijk ingeluid op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Jong en oud kan dan tussen 11:00 en 18:00 uur genieten van gratis optredens, workshops en cultuurkramen van ruim twintig culturele organisaties.

Op het Rijnplein is een cultuurpodium waar de hele dag door muziek, dans en theater te beleven is. Daar wordt in de middag ook het winnende bruggedicht bekend gemaakt door wethouder Anouk Noordermeer.

In de workshoptenten kunnen bezoekers creatief en cultureel aan de slag bij één van de vele inloopworkshops. In de cultuurkramen kun je het nieuwe aanbod van vele lokale organisaties komen opsnuiven. En op het eenmanspodium ‘De Zeepkist’? Daar laat nog meer lokaal talent van zich horen.

Verspreid over het Alphense centrum spelen bovendien 24 deelnemers van het straatmuzikantenfestival live muziek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:59

Zin in Zondag 28 augustus: lezing thrillerschrijver Jet van Vuuren

Tijdens deze speciale editie van Zin in Zondag op 28 augustus vertelt  Jet van Vuuren alles over haar gloednieuwe boek 'Obsessie'. Ook geeft de thrillerschrijfster een sneak preview van het boek waar ze momenteel aan werkt.

Limesjaar 2022 gisteren 12:14

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Werken gisteren 10:34

De nieuwste vacatures van week 32

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Dronefotografie 13 aug. 2022 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.