Festival Onderuit
Advertorial Evenementen

Cultuur4daagse Alphen aan den Rijn: Trots op lokaal talent

In 2024 trekt er een Cultuur4daagse door de gemeente Alphen aan den Rijn. Vier bijzondere culturele initiatieven zijn onderdeel van deze vierdaagse in 2024, het jaar waarin de Gemeente Alphen aan den Rijn in de huidige samenstelling 10 jaar bestaat. In vier weekenden van 25 mei tot en met eind augustus vinden de evenementen Festival Onderuit, Zomerspektakel, Blooming Boskoop en Straatmuzikanten aan den Rijn plaats. Allemaal zijn ze geworteld in de lokale gemeenschap en laten ze op een creatieve manier de karakteristieken van de hele gemeente zien. 

Culturele festivalprogrammering 

De Cultuur4daagse is geïnitieerd door Gemeente Alphen aan den Rijn en wordt gelanceerd in het kader van het programma van 10 jaar Alphen. De vierdaagse bestaat uit vier evenementen die zorgen voor ontmoeting, verbinding en verwondering. Binnen de programma's van deze evenementen wordt speciaal ingezet op een culturele invulling met lokaal cultureel talent waar we als gemeente trots op kunnen zijn.  

Festival Onderuit

De vierdaagse gaat in het weekend van 25 en 26 mei van start met Festival Onderuit in Koudekerk aan den Rijn. Tijdens Festival Onderuit vind je dans, muziek, poëzie en beeldende kunst op bijzondere locaties in de polder van de Lagewaard: in de hooischuur, in de melkput of in het landschap.

Zomerspektakel aan het Meer

Het Zomerspektakel volgt in het weekend van 31 mei tot en met 2 juni. Op zondag wordt aan de Zegerplas naast de vele bekende namen op het hoofdpodium een speciaal cultuurpodium met lokaal talent ingericht.

Blooming Boskoop

Op 8 en 9 juni vindt Blooming Boskoop plaats, met op 9 juni de gratis te bezoeken Music & Art Polderdag waarbij cultuurmakers vanuit de gemeente een centrale plek hebben in het programma.

Straatmuzikanten aan den Rijn

De vierdaagse wordt afgesloten met het Straatmuzikanten aan den Rijn festival op zaterdag 31 augustus, met ruim dertig straatmuzikantenacts verspreid over het centrum van Alphen aan den Rijn.  

Meer informatie over programma, bezoek en bereikbaarheid van de evenementen is hier te vinden:  

Ludiek vervoer naar de Cultuur4daagse, met de tuk tuk

Je hebt de kans om via een tuk tuk naar je buurt-dorp af te reizen. Zo kun je met een tuk tuk op zondag 26 mei vanuit Boskoop of Alphen Centrum meerijden naar de Lage Waard in Koudekerk. De twee tuk tuk’s rijden op zondagen 26 mei, 2 juni, 9 juni en 31 augustus. Voor meer informatie en andere data kijk op: Cultuur4daagse

Wil je gebruik maken van het speciale tuktuk-vervoer (3 tot 4 personen per keer): geef je dan op via het mailadres info@khabbaz.nl.

Stempelkaart Cultuur4daagse & mooie prijzen

Fanatieke cultuurbezoekers maken bovendien kans op mooie (cultuur)prijzen. Door middel van de (volle) stempelkaart die verspreid wordt via diverse openbare locaties, kun je mooie culturele arrangementen winnen zoals een diner met voorstelling of een jaarlang toegang tot de kleine zaal in Castellum. Op de festivalterreinen is je stempel te halen bij het Mobiele Reisbureau, te herkennen aan de felle kleuren blauw, oranje en geel. 

10 jaar gemeente Alphen aan den Rijn

Voor een overzicht van alle initiatieven binnen het programma 10 jaar Alphen, bezoek je de: Activiteitenkalender 10 jaar gemeente Alphen aan den Rijn - Gemeente Alphen aan den Rijn.  


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: