Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Cultuur

Cultuurcoaches Bibliotheek Rijn en Venen brengen kunst en cultuur naar de wijken in Alphen

De cultuurcoaches zijn een initiatief van gemeente Alphen aan den Rijn en laten inwoners van Alphen kennismaken met kunst en cultuur. In samenwerking met verschillende initiatieven en partners organiseren de cultuurcoaches activiteiten en projecten in de wijken.

De vijf cultuurcoaches van Bibliotheek Rijn en Venen hebben allemaal een kunst- en/of culturele achtergrond en weten als geen ander hoe de kunstwereld in elkaar zit. Naast het verbinden van mensen zorgen ze voor een verbinding tussen cultuur en andere sectoren in Alphen, zoals sport, onderwijs en zorg & welzijn. Ook staan de cultuurcoaches actief in contact met bestaande initiatieven en organisaties in omgeving Alphen om een structureel aanbod op te zetten, voor alle Alphenaren.

De cultuurcoaches zetten cultuur in als positief middel voor maatschappelijke uitdagingen, zoals participatie, (re)integratie, leefbaarheid in wijken, sociale cohesie, weerbaarheid of eenzaamheid. Kunst en cultuur dragen concreet bij aan een gezonde leefstijl en het welbevinden van de inwoners van Alphen.

Achtergrondinformatie

De cultuurcoaches werken vanaf juli 2021 samen met de maatschappelijke en culturele partners aan de Preventie-opdracht in de wijken van de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij zetten kunst en cultuur in voor alle inwoners. Participe (hoofdaannemer) en Bibliotheek Rijn en Venen voeren deze opdracht samen uit. Per 1 januari 2023 heeft Bibliotheek Rijn en Venen de rol van onderaannemer overgenomen van Parkvilla, en is Parkvilla een van de belangrijkste culturele samenwerkingspartners geworden.

Meer informatie en contact

Kijk voor meer informatie over alle projecten, activiteiten en contactgegevens op de website van Bibliotheek Rijn en Venen. Voor vragen en opmerkingen zijn de cultuurcoaches direct te bereiken via cultuurcoach@bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.