Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Cultuur

Cultuurcoaches Bibliotheek Rijn en Venen brengen kunst en cultuur naar de wijken in Alphen

De cultuurcoaches zijn een initiatief van gemeente Alphen aan den Rijn en laten inwoners van Alphen kennismaken met kunst en cultuur. In samenwerking met verschillende initiatieven en partners organiseren de cultuurcoaches activiteiten en projecten in de wijken.

De vijf cultuurcoaches van Bibliotheek Rijn en Venen hebben allemaal een kunst- en/of culturele achtergrond en weten als geen ander hoe de kunstwereld in elkaar zit. Naast het verbinden van mensen zorgen ze voor een verbinding tussen cultuur en andere sectoren in Alphen, zoals sport, onderwijs en zorg & welzijn. Ook staan de cultuurcoaches actief in contact met bestaande initiatieven en organisaties in omgeving Alphen om een structureel aanbod op te zetten, voor alle Alphenaren.

De cultuurcoaches zetten cultuur in als positief middel voor maatschappelijke uitdagingen, zoals participatie, (re)integratie, leefbaarheid in wijken, sociale cohesie, weerbaarheid of eenzaamheid. Kunst en cultuur dragen concreet bij aan een gezonde leefstijl en het welbevinden van de inwoners van Alphen.

Achtergrondinformatie

De cultuurcoaches werken vanaf juli 2021 samen met de maatschappelijke en culturele partners aan de Preventie-opdracht in de wijken van de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij zetten kunst en cultuur in voor alle inwoners. Participe (hoofdaannemer) en Bibliotheek Rijn en Venen voeren deze opdracht samen uit. Per 1 januari 2023 heeft Bibliotheek Rijn en Venen de rol van onderaannemer overgenomen van Parkvilla, en is Parkvilla een van de belangrijkste culturele samenwerkingspartners geworden.

Meer informatie en contact

Kijk voor meer informatie over alle projecten, activiteiten en contactgegevens op de website van Bibliotheek Rijn en Venen. Voor vragen en opmerkingen zijn de cultuurcoaches direct te bereiken via cultuurcoach@bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.