Josh Walet

D66 Alphen aan den Rijn is tegen gratis parkeren in centrum

D66 is tegen de invoering van de eerste anderhalf uur gratis parkeren in het stadscentrum en de verbinding die is gelegd met de Onroerend Zaak Belasting. Als uitruil zal de OZB voor winkeliers worden verhoogd.

D66 lijsttrekker Gert van den Ham: “Heel bijzonder dat we als gemeente zouden stimuleren dat er meer auto’s in het centrum zijn, met alle uitstoot van schadelijke stoffen en andere negatieve effecten van dien. Zeker in de wetenschap dat we niet lang geleden als gemeenteraad akkoord zijn gegaan met het duurzaamheidsprogramma 2021-2030 waar een milieuvriendelijker centrum van Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt.”

Het belangrijkste argument vóór de invoering van deze maatregel, is dat het de omzet van de winkeliers zou verhogen. "Echter, meerdere onderzoeken, onder andere van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Rabobank en DTZ Zadelhoff, tonen aan dat dit niet het geval is. D66 richt zich altijd op versterking van de lokale economie, in alle opzichten, maar niet op deze manier. Liever zou D66 het centrum verder vergroenen. Dat is voor iedereen goed, voor zowel inwoners als winkeliers!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:22

Mobiel vaccinatieteam komt naar Moskee El Fath

Deze week staan er weer pop-up locaties in de regio van GGD Hollands Midden. Op vrijdag 3 december staat het mobiele vaccinatieteam bij Moskee El Fath in Alphen aan den Rijn.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:29

GGD waarschuwt voor valse e-mails over verplichte boosterprik

Pas op voor valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland. Daarvoor waarschuwt de GGD vandaag. Er zijn namelijk valse e-mails in omloop waarin staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik moet krijgen.