Barbara Koppe

D66 Alphen aan den Rijn pleit voor bouw tijdelijke woningen

De Alphense D66 fractie wil tijdelijke woningen bouwen zodat de woningnood heel snel af kan nemen. D66 deed concrete voorstellen tijdens de behandeling van de woon- en omgevingsvisie in de gemeenteraadvergadering van donderdag 27 januari.

Het is mogelijk om voor alle doelgroepen versneld te bouwen zodat er in Alphen een woning voor iedereen is. Een grote ‘maar’ daarbij is dat de bouwprocedures efficiënter – en met een risicoanalyse voorafgaand aan de bouw – uitgevoerd worden. Gert van den Ham, lijsttrekker D66 Alphen aan den Rijn: “Bouwplannen maken is mooi, maar deze snel en goed uitvoeren is belangrijker.”

Daarnaast benadrukten zowel Pieter Jan Morssink als Gert van den Ham dat het zeer belangrijk is dat er voldoende bekwame deskundige ambtenaren op het gemeentehuis beschikbaar zijn. Hier wordt op 10 februari met de wethouder over gepraat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Politiek vandaag 10:50

Gemeente Alphen aan den Rijn financieel gezond

Hoewel de gemeente het op papier goed doet wat betreft de financiën, is een waarschuwing op zijn plaats. Wethouder financiën, Gert van den Ham, meldt dan ook: "Voor nu ziet het er goed uit, maar de wereld is in beweging."