Barbara Koppe
Advertorial Politiek plein

D66 Alphen aan den Rijn pleit voor bouw tijdelijke woningen

De Alphense D66 fractie wil tijdelijke woningen bouwen zodat de woningnood heel snel af kan nemen. D66 deed concrete voorstellen tijdens de behandeling van de woon- en omgevingsvisie in de gemeenteraadvergadering van donderdag 27 januari.

Het is mogelijk om voor alle doelgroepen versneld te bouwen zodat er in Alphen een woning voor iedereen is. Een grote ‘maar’ daarbij is dat de bouwprocedures efficiënter – en met een risicoanalyse voorafgaand aan de bouw – uitgevoerd worden. Gert van den Ham, lijsttrekker D66 Alphen aan den Rijn: “Bouwplannen maken is mooi, maar deze snel en goed uitvoeren is belangrijker.”

Daarnaast benadrukten zowel Pieter Jan Morssink als Gert van den Ham dat het zeer belangrijk is dat er voldoende bekwame deskundige ambtenaren op het gemeentehuis beschikbaar zijn. Hier wordt op 10 februari met de wethouder over gepraat.


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?