Politiek

D66 Alphen: 'Laat ouderen thuis blijven wonen'

Veel mensen willen graag in hun eigen huis blijven wonen. Dat geldt ook als mensen ouder worden en ook als mensen op een gegeven moment zorg nodig hebben. D66 vindt dat ouderen in staat moeten worden gesteld om thuis te kunnen blijven wonen.

De gemeente kan daar een belangrijke rol in spelen. Zorg moet zo zijn georganiseerd dat maatwerk wordt geleverd, zodat mensen de soort zorg krijgen die aansluit bij hun behoefte. Maar de zorg moet ook zo zijn georganiseerd dat verschillende hulpverleners hun werkzaamheden op elkaar afstemmen en van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. En de zorg moet zo zijn georganiseerd dat mensen niet steeds nieuwe gezichten zien langskomen, maar zoveel mogelijk dezelfde hulpverleners zien. En soms is het noodzakelijk om aanpassingen te doen aan een woning. Bijvoorbeeld in de vorm van een traplift.

Maar ongeacht welke zorg of ondersteuning nodig is, D66 vindt het belangrijk dat in elke situatie wordt gekomen tot een goede oplossing. En is thuis wonen echt geen optie meer? Dan moet er ook een plek zijn waar iemand wel de benodigde zorg krijgt, bijvoorbeeld in een verpleegtehuis.

In alle gevallen is het belangrijk om goed te luisteren naar wat mensen nodig hebben om vervolgens snel en deskundig te komen tot een beslissing over de inzet van zorg. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.