Advertorial Politiek

D66 Alphen vindt groen in de stad belangrijk

Alphen aan den Rijn is een bijzondere en aantrekkelijke gemeente om in te wonen midden in het Groene Hart. Maar niet alleen het groen om de stad en kernen heen is belangrijk, ook het groen in de wijk.

Het groen binnen de bebouwde kom is belangrijk voor een prettige leefomgeving en voor het welzijn van de inwoners van Alphen aan den Rijn.  D66 vindt het belangrijk dat er binnen de bebouwde kom niet alleen aandacht is voor stenen maar ook voor groen. 

Maaibeleid
Vorig jaar bleek uit onderzoek dat het aantal insecten dramatisch is gedaald. D66 wil daarom dat bij de inrichting en het onderhoud van het groen binnen de bebouwde kom, de biodiversiteit en ondersteuning van (bedreigde) diersoorten centraal staan. D66 kiest voor een grote diversiteit in aanplant, maar ook voor een vlinder en bij-vriendelijk maaibeleid.  In het bomenbeleid streven we naar meer aanplant van hoogwaardig groen waarbij ook diversiteit van belang is.

Groen met wijkbewoners
De gemeente voert het groenbeleid uit in samenwerking met wijkbewoners. Inwoners hebben vaak goede ideeën om hun eigen wijk of buurt verder te verbeteren.  Ook voor de inrichting van het groen leven in een wijk vaak goede ideeën die in plannen kunnen worden verwerkt. D66 wil daarom dat de gemeente initiatieven van inwoners aanmoedigt en ondersteunt. Het idee is van de initiatiefnemers en de gemeente helpt waar nodig bij de uitvoering.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.