D66

D66 Groene Hart kiest lijsttrekkers Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Groene Hart, waaronder de gemeentes Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en Kaag en Braassem vallen, kozen op zaterdag 26 juni de lijsttrekkers waarmee zij op weg gaan naar de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Voor Alphen aan den Rijn werd de zittende fractievoorzitter Gert van der Ham verkozen tot lijsttrekker. Gert: “In Alphen is aantoonbaar veel te doen op grote thema’s zoals duurzaamheid, cultuur, onderwijs, wonen, de versterking van de economie en het verbeteren van de gemeentelijke financiën. Voor het eerst in mijn leven vond ik een motto van de (landelijke) D66-campagne zó treffend: ‘we laten iedereen vrij, maar niemand vallen’. Ik geloof niet in een betuttelende overheid, die de maat neemt en bevoegdheden en verantwoordelijkheden opeist. Ik geloof wel in een overheid die ruimte laat aan inwoners, die in veel verschillen, maar elkaar in het reguliere maatschappelijke verkeer niet de maat nemen, maar wel (onder)steunen als de omstandigheid of situatie hierom vraagt. Ik heb er (weer) zin in!”

Ook voor Bodegraven-Reeuwijk werd de zittende fractievoorzitter gekozen als lijsttrekker: Elly de Vries. Elly: “D66 staat inmiddels goed op de kaart in onze gemeente. Ik wil graag bijdragen aan de uitbreiding van het aantal zetels in de gemeenteraad en daarmee een bestendiging van onze invloed behouden en vergroten. Ik ben daarom ontzettend blij met mijn verkiezing tot lijsttrekker in de komende verkiezingen.”

Voor de gemeente Kaag en Braassem gaat Nick van Egmond aan de slag als lijsttrekker voor D66. Nick: “Na vier jaar gemeenteraad en fractievoorzitter geweest te zijn is de klus voor mij nog niet klaar. We hebben met een mooi team hard gewerkt aan het D66 geluid in Kaag en Braassem en veel bereikt. Soms klein, soms groter. Ik blijf me graag inzetten voor de gemeenten D66 door nieuwe ideeën in te brengen en vraagstukken aan te pakken. Daarom ga ik graag de uitdaging aan als lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022.”

In de gemeente Nieuwkoop neemt Jop van der Pijl het lijsttrekkerschap op zich. Jop is een nieuw gezicht als lijsttrekker en de jongste van deze vier lijsttrekkers. Maar hij is zeker niet nieuw binnen D66. Jop: “Binnen de lokale fractie van D66 heb ik mijzelf de afgelopen twee jaar mogen ontwikkelen. Ik heb meer geleerd over de lokale thema’s en hoe je deze thema’s omzet tot beleid. Ik heb van dichtbij het politieke proces mogen meemaken en heb geleerd over de besluitvorming. Binnen dit leerproces kwam ik erachter dat de politiek een uit de hand gelopen hobby van mij begon te worden. Ik ben als fractie-assistent momenteel best veel bezig met de lokale politiek en ben ook erg bezig met campagne voeren. Verschillende personen zijn dankzij mijn inzet lid geworden van D66 en hebben tijdens de TK-verkiezingen op D66 gestemd. Graag zet ik mij meer dan vanaf de zijlijn in voor onze lokale partij. Ik wil de kar gaan trekken in plaats van alleen maar helpen duwen. Samen met de actieve fractie van onze lokale partij zal ik met een hoop positieve en nieuwe energie de gemeenteraadsverkiezingen aanvliegen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.