D66 stelt kandidaten 4 en 6 voor: Pieter Jan Morssink en Corian Messing

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Pieter Jan Morssink en Corian Messing.

Pieter Jan is een zeer ervaren raadslid dat zijn sporen in de Alphense gemeenteraad meer dan verdiend heeft. Hij plakt er graag nog vier nieuwe jaren aan vast. Corian heeft heel veel ervaring, onder andere dankzij haar D66 commissiewerk. Al vele jaren is zij een drijvende kracht die veel werk verzet achter de schermen, maar die nu graag haar werk meer naar de voorkant verplaatst en dus graag raadslid wordt.

Nummer vier op de lijst is dus een oudgediende. Pieter Jan Morssink is 57 jaar en zit sinds 2010 in de Raad. Pieter Jan heeft een enorme passie voor alles dat te maken heeft met duurzaamheid. Pieter Jan is Business/IT architect bij de Rabobank en heeft twee zonen. Hij weet, dankzij zijn ervaring, heel goed hoe de hazen lopen en kan prima als mentor dienen voor nieuwe D66-raadsleden. Hij woont al jaren met veel plezier in Hazerswoude-Dorp en wandelt en fietst graag. Zijn favoriete plekken binnen de gemeente zijn het Spookverlaat en Klein Giethoorn.

Pieter Jan gelooft in de eigen kracht van mensen. “Mensen kunnen meer dan ze vaak denken. Je moet ze dan wel de kansen geven. Ga je uit van je eigen kracht, dan zal je zien dat er meer mogelijk is. Dit vraagt wel lef van inwoners, raadsleden en gemeentelijke organisatie. Heb je vragen en of ideeën schiet commissie – en raadsleden gewoon aan, het zijn gewone mensen en staan echt voor de bewoners open.” 

Nummer zes op de lijst is Corian Messing. Corian kwam in 2017 bij de fractie en was betrokken bij het opstellen van het vorige verkiezingsprogramma. Ook bij het opstellen van het huidige verkiezingsprogramma speelde zij een prominente rol. Corian is 59 jaar en haar expertise ligt op het vlak van sociaal domein, jeugdzorg en onderwijs, natuur en ouderenbeleid. Zij gelooft heilig in het beter betrekken van inwoners bij de gemeentelijke besluitvorming en denkt dat hierin meer op hoofdlijnen kan worden gewerkt.

Corian ziet de balans tussen het behoud van hoogwaardige natuur, en groene ruimte in en rondom de stad met de eveneens hardnodige woningbouw als de grootste uitdaging voor de komende periode. In haar vrije tijd vindt Corian het heerlijk om boeken te vertalen of langs de Heimanswetering te lopen. Zij houdt erg van de keersluis voor de boten, achter het Weteringpark, met een prachtige blik over de weilanden en de molen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.