Advertorial Politiek plein

D66 stelt kandidaten 4 en 6 voor: Pieter Jan Morssink en Corian Messing

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Pieter Jan Morssink en Corian Messing.

Pieter Jan is een zeer ervaren raadslid dat zijn sporen in de Alphense gemeenteraad meer dan verdiend heeft. Hij plakt er graag nog vier nieuwe jaren aan vast. Corian heeft heel veel ervaring, onder andere dankzij haar D66 commissiewerk. Al vele jaren is zij een drijvende kracht die veel werk verzet achter de schermen, maar die nu graag haar werk meer naar de voorkant verplaatst en dus graag raadslid wordt.

Nummer vier op de lijst is dus een oudgediende. Pieter Jan Morssink is 57 jaar en zit sinds 2010 in de Raad. Pieter Jan heeft een enorme passie voor alles dat te maken heeft met duurzaamheid. Pieter Jan is Business/IT architect bij de Rabobank en heeft twee zonen. Hij weet, dankzij zijn ervaring, heel goed hoe de hazen lopen en kan prima als mentor dienen voor nieuwe D66-raadsleden. Hij woont al jaren met veel plezier in Hazerswoude-Dorp en wandelt en fietst graag. Zijn favoriete plekken binnen de gemeente zijn het Spookverlaat en Klein Giethoorn.

Pieter Jan gelooft in de eigen kracht van mensen. “Mensen kunnen meer dan ze vaak denken. Je moet ze dan wel de kansen geven. Ga je uit van je eigen kracht, dan zal je zien dat er meer mogelijk is. Dit vraagt wel lef van inwoners, raadsleden en gemeentelijke organisatie. Heb je vragen en of ideeën schiet commissie – en raadsleden gewoon aan, het zijn gewone mensen en staan echt voor de bewoners open.” 

Nummer zes op de lijst is Corian Messing. Corian kwam in 2017 bij de fractie en was betrokken bij het opstellen van het vorige verkiezingsprogramma. Ook bij het opstellen van het huidige verkiezingsprogramma speelde zij een prominente rol. Corian is 59 jaar en haar expertise ligt op het vlak van sociaal domein, jeugdzorg en onderwijs, natuur en ouderenbeleid. Zij gelooft heilig in het beter betrekken van inwoners bij de gemeentelijke besluitvorming en denkt dat hierin meer op hoofdlijnen kan worden gewerkt.

Corian ziet de balans tussen het behoud van hoogwaardige natuur, en groene ruimte in en rondom de stad met de eveneens hardnodige woningbouw als de grootste uitdaging voor de komende periode. In haar vrije tijd vindt Corian het heerlijk om boeken te vertalen of langs de Heimanswetering te lopen. Zij houdt erg van de keersluis voor de boten, achter het Weteringpark, met een prachtige blik over de weilanden en de molen.


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!