Advertorial Politiek plein

D66 stelt voor: kandidaten Martin (#7), Diny (#8) en Pim (9)

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Martin Hoekstra, Diny Beverwijk en Pim van Dam.

“Met een zakelijke ondernemersvisie en een sociaal betrokken hart probeer ik de wereld om me heen een stukje eerlijker, rechtvaardiger en mooier te maken. Zo ook in de gemeentelijke politiek.” Met dit statement laat Martin Hoekstra, nummer 7 op de D66 lijst, duidelijk zien wie hij is en wat zijn ambitieniveau is. Martin is 51 jaar en vindt dat het in de gemeentelijke politiek moet gaan om het nemen van verstandige besluiten voor de toekomst. Te vaak ziet hij dat de waan van de dag regeert bij het nemen van belangrijke besluiten.

Martin ziet als zijn belangrijkste uitdagingen voor zijn eventuele rol in de raad een koers naar energieneutraliteit, nieuwe economie en circulariteit, een beter toegankelijke jeugdzorg, aandacht voor post-corona en voor iedereen een passende woning. Martin was in de periode 2010-2018 voor D66 raadslid in de gemeente Nieuwkoop. Gevraagd naar zijn mooiste plekje in Alphen: “De treinweg naar Aarlanderveen is nog steeds een plekje. Als je geluk hebt lopen de koeien in de omliggende weide een stukje met je mee, als je aan het hardlopen bent.”

Diny Beverwijk is de nummer 8 op de lijst van D66. Zij is een ervaren politica én bierliefhebster. Diny is 33 jaar en woont sinds twee jaar in Alphen aan den Rijn. Samen met haar man runt ze een kleine brouwerij en is ze eigenaar van een winkel in speciaalbier in Alphen. Diny nam in haar verhuisdoos van Eemnes naar Alphen veel ervaring met lokale politiek mee. Na het uitpakken van alle verhuisspullen begon het actief meedoen in de politiek dan ook weer snel te kriebelen. Diny vindt dat vanuit alle lagen en leeftijden mensen nodig zijn die een bijdrage willen leveren.

Gevraagd naar welke kansen zij ziet voor de gemeente de komende jaren: “Ik vind de communicatie vanuit de gemeente naar de bewoners onvoldoende. Hierdoor krijgen mensen het idee dat er niet naar ze geluisterd wordt met als gevolg verdere verharding in de verhoudingen tussen gemeente en inwoners. Leg beter uit welke redenen er zijn voor een bepaald besluit, dan ontstaat meer begrip.” Het is dus niet vreemd dat, mocht zij gekozen worden, Diny hier graag mee aan de slag gaat. Daarnaast wil ze een menselijker armoedebeleid en zorgen voor meer inclusiviteit en toegankelijkheid, zodat echt iedereen mee kan doen. Diny is verliefd op Schotland en dan met name de Highlands, maar wat dichterbij vindt ze in Alphen de Zegerplas een heerlijke plek om te genieten van het vele groen dat Alphen biedt.

Op nummer 9 staat Pim van Dam. Pim is 24 jaar en woont in Boskoop. Hij is docent op het vmbo en geeft les in het vak mens en maatschappij. Sinds zijn mbo-studie is Pim al geïnteresseerd in medezeggenschap en alles wat daarmee samenhangt. Als actief lid van de studentenraad op zijn school heeft hij geleerd hoe belangrijk het is om je stem te laten horen en een groep te vertegenwoordigen. Sinds 2018 is hij algemeen bestuurslid van D66 Alphen aan den Rijn.

Mocht Pim gekozen worden in de Raad dan zal hij ernaar streven dat jongeren beter worden gehoord (bijvoorbeeld door een jongerenraad), dat er meer aandacht komt voor het behoud van erfgoed en dat iedereen zichzelf kan zijn en wordt geaccepteerd onder andere door actief ondersteunen van lhbti activiteiten. Pim heeft ook een favoriete plek in Alphen en dat is de Middelburgse polder in Boskoop, een heerlijke plek om met zijn hond een rondje te wandelen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!