D66 stelt voor: kandidaten Martin (#7), Diny (#8) en Pim (9)

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Martin Hoekstra, Diny Beverwijk en Pim van Dam.

“Met een zakelijke ondernemersvisie en een sociaal betrokken hart probeer ik de wereld om me heen een stukje eerlijker, rechtvaardiger en mooier te maken. Zo ook in de gemeentelijke politiek.” Met dit statement laat Martin Hoekstra, nummer 7 op de D66 lijst, duidelijk zien wie hij is en wat zijn ambitieniveau is. Martin is 51 jaar en vindt dat het in de gemeentelijke politiek moet gaan om het nemen van verstandige besluiten voor de toekomst. Te vaak ziet hij dat de waan van de dag regeert bij het nemen van belangrijke besluiten.

Martin ziet als zijn belangrijkste uitdagingen voor zijn eventuele rol in de raad een koers naar energieneutraliteit, nieuwe economie en circulariteit, een beter toegankelijke jeugdzorg, aandacht voor post-corona en voor iedereen een passende woning. Martin was in de periode 2010-2018 voor D66 raadslid in de gemeente Nieuwkoop. Gevraagd naar zijn mooiste plekje in Alphen: “De treinweg naar Aarlanderveen is nog steeds een plekje. Als je geluk hebt lopen de koeien in de omliggende weide een stukje met je mee, als je aan het hardlopen bent.”

Diny Beverwijk is de nummer 8 op de lijst van D66. Zij is een ervaren politica én bierliefhebster. Diny is 33 jaar en woont sinds twee jaar in Alphen aan den Rijn. Samen met haar man runt ze een kleine brouwerij en is ze eigenaar van een winkel in speciaalbier in Alphen. Diny nam in haar verhuisdoos van Eemnes naar Alphen veel ervaring met lokale politiek mee. Na het uitpakken van alle verhuisspullen begon het actief meedoen in de politiek dan ook weer snel te kriebelen. Diny vindt dat vanuit alle lagen en leeftijden mensen nodig zijn die een bijdrage willen leveren.

Gevraagd naar welke kansen zij ziet voor de gemeente de komende jaren: “Ik vind de communicatie vanuit de gemeente naar de bewoners onvoldoende. Hierdoor krijgen mensen het idee dat er niet naar ze geluisterd wordt met als gevolg verdere verharding in de verhoudingen tussen gemeente en inwoners. Leg beter uit welke redenen er zijn voor een bepaald besluit, dan ontstaat meer begrip.” Het is dus niet vreemd dat, mocht zij gekozen worden, Diny hier graag mee aan de slag gaat. Daarnaast wil ze een menselijker armoedebeleid en zorgen voor meer inclusiviteit en toegankelijkheid, zodat echt iedereen mee kan doen. Diny is verliefd op Schotland en dan met name de Highlands, maar wat dichterbij vindt ze in Alphen de Zegerplas een heerlijke plek om te genieten van het vele groen dat Alphen biedt.

Op nummer 9 staat Pim van Dam. Pim is 24 jaar en woont in Boskoop. Hij is docent op het vmbo en geeft les in het vak mens en maatschappij. Sinds zijn mbo-studie is Pim al geïnteresseerd in medezeggenschap en alles wat daarmee samenhangt. Als actief lid van de studentenraad op zijn school heeft hij geleerd hoe belangrijk het is om je stem te laten horen en een groep te vertegenwoordigen. Sinds 2018 is hij algemeen bestuurslid van D66 Alphen aan den Rijn.

Mocht Pim gekozen worden in de Raad dan zal hij ernaar streven dat jongeren beter worden gehoord (bijvoorbeeld door een jongerenraad), dat er meer aandacht komt voor het behoud van erfgoed en dat iedereen zichzelf kan zijn en wordt geaccepteerd onder andere door actief ondersteunen van lhbti activiteiten. Pim heeft ook een favoriete plek in Alphen en dat is de Middelburgse polder in Boskoop, een heerlijke plek om met zijn hond een rondje te wandelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Politiek vandaag 10:50

Gemeente Alphen aan den Rijn financieel gezond

Hoewel de gemeente het op papier goed doet wat betreft de financiën, is een waarschuwing op zijn plaats. Wethouder financiën, Gert van den Ham, meldt dan ook: "Voor nu ziet het er goed uit, maar de wereld is in beweging."