Advertorial Politiek plein

D66 stelt voor: Tobias den Hollander (#10) en Jos van Dam (#11)

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Tobias den Hollander en Jos van Dam.

Tobias den Hollander is met zijn 19 jaar de Benjamin van D66. Hij staat nummer 10 op de lijst. Tobias heeft al vroeg geleerd om zich een eigen mening te vormen over de dagelijkse gang van zaken. Hij is al geruime tijd politiek betrokken en wil graag zijn ideeën en wensen in de praktijk realiseren. Met een jong geluid wil hij dicht bij de mensen staan en heel goed naar die mensen luisteren, ongeacht of ze nou wel of niet op D66 hebben gestemd. Tobias is net begonnen aan een studie bestuurskunde/overheidsmanagement. Een opleiding die hem helpt de juiste discussies te vormen of het nou gaat over bouwen van woningen, verduurzaming, toegankelijker onderwijs of andere belangrijke onderwerpen. Hij wil bijdragen aan het op de kaart zetten van Alphen als bruisende gemeente waarin bewoners en ondernemers zich verbonden voelen met elkaar.

Als er een Benjamin is, hoort er natuurlijk ook een nestor te zijn. Jos van Dam is 71 jaar jong en heeft sinds de oprichting van D66 in 1968 slechts één keer op een andere partij gestemd (en daar heeft hij nog spijt van). Een D66-er in hart en nieren dus. Na een druk werkzaam leven is er nu meer tijd om D66 actief te ondersteunen. Jos vindt Alphen en de kernen prima om te wonen met goede voorzieningen. Maar Alphen moet, kijkend naar de toekomst, wel zorgen dat het een levendige gemeente blijft en dat vraagt om durf op het gebied van bouwen. Ook zou Alphen de winkelgebieden aantrekkelijker moeten maken met voldoende afwisseling van horeca, kunst etc. Mocht Jos in de raad komen dan wil hij ervoor zorgen dat de gemeente zich meer als dienstverlener gaat opstellen, er meer aandacht komt voor kwaliteit van schoolgebouwen en speelplaatsen en dat de grote stadsbussen uit het centrum worden geweerd. Als lievelingsplek noemt Jos de omgeving van het oude gemeentehuis; een stijlvolle en groene plek met voor hem veel herinneringen. 


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.