D66 stelt voor: Tobias den Hollander (#10) en Jos van Dam (#11)

Vandaag laat de D66 fractie je kennismaken met Tobias den Hollander en Jos van Dam.

Tobias den Hollander is met zijn 19 jaar de Benjamin van D66. Hij staat nummer 10 op de lijst. Tobias heeft al vroeg geleerd om zich een eigen mening te vormen over de dagelijkse gang van zaken. Hij is al geruime tijd politiek betrokken en wil graag zijn ideeën en wensen in de praktijk realiseren. Met een jong geluid wil hij dicht bij de mensen staan en heel goed naar die mensen luisteren, ongeacht of ze nou wel of niet op D66 hebben gestemd. Tobias is net begonnen aan een studie bestuurskunde/overheidsmanagement. Een opleiding die hem helpt de juiste discussies te vormen of het nou gaat over bouwen van woningen, verduurzaming, toegankelijker onderwijs of andere belangrijke onderwerpen. Hij wil bijdragen aan het op de kaart zetten van Alphen als bruisende gemeente waarin bewoners en ondernemers zich verbonden voelen met elkaar.

Als er een Benjamin is, hoort er natuurlijk ook een nestor te zijn. Jos van Dam is 71 jaar jong en heeft sinds de oprichting van D66 in 1968 slechts één keer op een andere partij gestemd (en daar heeft hij nog spijt van). Een D66-er in hart en nieren dus. Na een druk werkzaam leven is er nu meer tijd om D66 actief te ondersteunen. Jos vindt Alphen en de kernen prima om te wonen met goede voorzieningen. Maar Alphen moet, kijkend naar de toekomst, wel zorgen dat het een levendige gemeente blijft en dat vraagt om durf op het gebied van bouwen. Ook zou Alphen de winkelgebieden aantrekkelijker moeten maken met voldoende afwisseling van horeca, kunst etc. Mocht Jos in de raad komen dan wil hij ervoor zorgen dat de gemeente zich meer als dienstverlener gaat opstellen, er meer aandacht komt voor kwaliteit van schoolgebouwen en speelplaatsen en dat de grote stadsbussen uit het centrum worden geweerd. Als lievelingsplek noemt Jos de omgeving van het oude gemeentehuis; een stijlvolle en groene plek met voor hem veel herinneringen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.