D66 zegt vertrouwen in raadslid Pauline Heijkoop op

D66 heeft maandag 24 november het vertrouwen in Pauline Heijkoop als lid van de fractie opgezegd. Daarmee maakt het raadslid vanaf dit moment geen onderdeel meer uit van de Alphense D66-fractie.

D66 noemt de onderlinge communicatie, het veelvuldig niet nakomen van gemaakte afspraken en gebrek aan inzet van Heijkoop als reden van het besluit. In een verklaring op de website van D66 is te lezen dat de fractie de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om met Pauline Heijkoop "in gesprek te komen over de ervaren problemen in de fractie en zo verbetering te bewerkstelligen", maar dat de inspanningen geen effect hebben gehad.

Dit besluit wordt ondersteund door het afdelingsbestuur van D66 en is onomkeerbaar. De Alphense D66-fractie wil dat Pauline Heijkoop haar zetel opgeeft en de gemeenteraad verlaat. Of Heijkoop dit ook daadwerkelijk zal doen, is nog onduidelijk.

Pauline Heijkoop kwam negatief in het nieuws toen zij tegen collega raadslid Wil Verschuur van Beter Alphen aangifte deed bij de politie wegens doodsbedreiging. Deze beschuldiging hield overigens geen stand bij de rechter en wekte veel verontwaardiging onder het publiek. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken vandaag 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport vandaag 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.