Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Daan (28) zegt JA in de Horeca: “Ik ben nog geen dag met tegenzin naar werk gegaan”

De keuken van Maggie Blue is het tweede thuis van Daan (28). Als zelfstandig werkend kok bereidt hij de lekkerste gerechten voor de gasten. “De horeca is en blijft een vak waar je mensen vermaakt. Als medewerker ben je van toegevoegde waarde, want je draagt bij aan een gezellige avond voor de gasten.”

Maggie Blue is alles in één: restaurant, uitgaansgelegenheid, stadscafé en aanlegplaats. Of je nu op zoek bent naar een lekkere plek om te lunchen, dineren, borrelen, uit te gaan of een feestje te vieren, bij Maggie kan het allemaal. “Wij zijn er voor de gast die zich jong en vlot van geest voelt, iemand die een neusje heeft voor het fijnere in het leven”, licht Daan toe. “Onze stoere en brutale uitstraling vind je terug in alles wat wij te bieden hebben. Wij overtreffen ook graag alle verwachtingen van onze gasten, hoe uiteenlopend hun wensen ook zijn.”

Passie voor koken en eten

Daan heeft zich dit jaar bij het team van Maggie Blue aangesloten. “Of nou ja, eigenlijk werk ik sinds 2018 bij Maggie, maar gedurende de pandemie ben ik een jaar de horeca uit geweest. Ik dacht mijn carrière buiten de horeca te vinden, alleen pakte dit anders uit dan gedacht. Inmiddels ben ik dus weer terug. Ik ben simpelweg bij Maggie binnengelopen om te vragen of ze personeel zochten. Niet veel later stond ik in de keuken, ondanks dat ik solliciteerde voor de bediening. Door mijn passie voor koken en eten werk ik nu met veel plezier als zelfstandig werkend kok.”

Vanuit deze functie is Daan verantwoordelijk voor het welbevinden van de gasten. “Het gerecht dat zij kiezen moet dat stimuleren en verhogen. Hoewel wij als koks niet vaak aan tafel staan, zorgen wij er wel voor dat onze collega's van de bediening de gerechten met trots kunnen presenteren aan onze gasten. Extra leuk daarbij is dat creativiteit van het personeel enorm gestimuleerd wordt, waaronder in de keuken.” Het gerecht dat favoriet is bij de gasten zijn de huisgemaakte gyoza’s. “Dat is ons best lopende gerecht. Dit zijn dumplings die wij zelf maken op drie verschillende manieren, waaronder een vegan variant.”

Een echt teamgevoel

Wat Maggie Blue volgens Daan de beste werkplek maakt? “Eerlijk? Maggie is gewoon supervet”, grijnst Daan. “Het merk is fantastisch en het personeel mag dat ook uitdragen waar dat kan. We hebben enorm veel plezier met zijn allen. Lolletjes trappen hoort erbij en die balans is bij ons top. En je krijgt er niet één, maar drie fantastische werkplekken bij in één klap. In elk restaurant een andere dynamiek, maar overal hetzelfde warme bad.”

Hij ziet zijn toekomst bij Maggie dan ook rooskleurig tegemoet. “Ik ben nog geen dag met tegenzin naar werk gegaan. Oprecht niet”, zegt Daan. “Het teamgevoel is bij ons echt enorm. Ik heb meerdere restaurants meegemaakt waar de keuken toch een beetje afgezonderd is, een soort eilandje. Zo ervaar ik dat bij Maggie beslist niet. Meer zielen, meer vreugd is waar we voor leven. Ik hoop dan ook nog lang voor Martin en Selina te mogen werken. Het is echt een powerkoppel. Wat een bewondering heb ik voor die twee. Wat in de toekomst nog gaat komen is een verrassing, maar ik wil erbij zijn!”

Daan zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Maggie Blue. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-daan.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.