Jan Sonneveld

Daan Sonneveld verbreekt 4 Nederlandse zwemrecords

November was een succesvolle maand voor Alphenaar Daan Sonneveld (13), die uitkomt voor zwemvereniging WVZ Zoetermeer. In totaal zwom hij 4 keer een Nederlands record voor 13-jarigen uit de boeken, waarvan er één al 25 jaar oud was.

De succesreeks begon bij internationale wedstrijden in Gent (België) waar hij zijn eerste korte baanrecord op de 50 meter rugslag verbrak in een tijd van 28.54 seconden. Op 23 november verbrak hij tijdens de Regiokampioenschappen in Dordrecht op de 100 meter rugslag het Nederlands record dat al sinds 1994 op naam van Alwin Roest (zwemvereniging AZ&PC Amersfoort) stond. Het oude record stond op 1:01.83 en Daan zette een tijd neer van 1:01.27. Daarnaast veroverde hij tijdens de Regiokampioenschappen korte baan totaal 13 keer goud en 1 keer brons.

Afgelopen weekend was de “Hengelo Long Course Challenge” in het splinternieuwe Twentebad, waar Daan nog 2 Nederlandse records veroverde, maar nu op de lange baan. Allereerst verbeterde hij op de 50 meter rugslag het record met 0.22 seconden in een tijd van 29.24. Het oude record stond op naam van Nyls Korstanje (zwemvereniging Aqua-Novio ’94), die in 2012 een tijd van 29.46 zwom. Daarna volgde de 200 meter rugslag waar Daan 0.04 seconden onder het oude record dook, dat sinds 2006 op naam stond van Sam van de Schootbrugge (zwemvereniging de Otters het Gooi).

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 december zal Daan deelnemen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Daar wordt voor het eerst in een nieuwe opzet gestreden om Nederlands allround kampioen te worden in een klassement na 10 afstanden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:51

Don maakt sinds een jaar de lekkerste koffie op locatie

Dat koffie tegenwoordig meer is dan slechts een ‘bakkie pleur’ is iets dat Don, barista en eigenaar van Donnie’s Koffie, maar al te goed weet. In zijn nostalgische Piaggio Ape 50 racet hij sinds een jaar van locatie naar locatie om mensen te verblijden met de heerlijkste espresso’s, cappuccino’s, lattes en andere koffie creaties.

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!