Jan Sonneveld

Daan Sonneveld verbreekt 4 Nederlandse zwemrecords

November was een succesvolle maand voor Alphenaar Daan Sonneveld (13), die uitkomt voor zwemvereniging WVZ Zoetermeer. In totaal zwom hij 4 keer een Nederlands record voor 13-jarigen uit de boeken, waarvan er één al 25 jaar oud was.

De succesreeks begon bij internationale wedstrijden in Gent (België) waar hij zijn eerste korte baanrecord op de 50 meter rugslag verbrak in een tijd van 28.54 seconden. Op 23 november verbrak hij tijdens de Regiokampioenschappen in Dordrecht op de 100 meter rugslag het Nederlands record dat al sinds 1994 op naam van Alwin Roest (zwemvereniging AZ&PC Amersfoort) stond. Het oude record stond op 1:01.83 en Daan zette een tijd neer van 1:01.27. Daarnaast veroverde hij tijdens de Regiokampioenschappen korte baan totaal 13 keer goud en 1 keer brons.

Afgelopen weekend was de “Hengelo Long Course Challenge” in het splinternieuwe Twentebad, waar Daan nog 2 Nederlandse records veroverde, maar nu op de lange baan. Allereerst verbeterde hij op de 50 meter rugslag het record met 0.22 seconden in een tijd van 29.24. Het oude record stond op naam van Nyls Korstanje (zwemvereniging Aqua-Novio ’94), die in 2012 een tijd van 29.46 zwom. Daarna volgde de 200 meter rugslag waar Daan 0.04 seconden onder het oude record dook, dat sinds 2006 op naam stond van Sam van de Schootbrugge (zwemvereniging de Otters het Gooi).

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 december zal Daan deelnemen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Daar wordt voor het eerst in een nieuwe opzet gestreden om Nederlands allround kampioen te worden in een klassement na 10 afstanden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.