Daan Spruit plaatst zich voor NK Sprint

Dit weekend werd op het ijs van “de Uithof” in Den Haag de Residentie Cup verreden. Voor de junior schaatstalenten is dit een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Alphenaar Daan Spruit plaatste zich voor het NK Sprint.

Zaterdag stond Alphenaar Daan Spruit aan de start op dit hoogste niveau. Reeds 2 jaar maakt hij deel uit van het KNSB RTC Zuidwest, Regionaal opleidingscentrum voor schaatstalenten. Onlangs heeft hij op het ijs van Thialf al 3 persoonlijke records gereden. Dat hij in vorm is liet hij dit weekend op het ijs in Den Haag ook weer zien. 

Op de 500 meter wist Daan als enige op deze afstand, als Junior A, een PR te rijden en kwam hij over de finish met een tijd van 37.53. Bij de 1000 meter wist hij beslag te leggen op de 3e plaats en liet hij een 1.14.38 klokken. Door beide afstanden zo sterk te rijden heeft Spruit zich direct geplaatst voor de NK Sprint. 

Ook de Alphense Sophie Kraaijeveld heeft zich geplaatst, namelijk voor de NK afstand 3 km. Zij werd 4e bij de selectiewedstrijd voor junioren B dames, in een tijd van 4:39:36. Sophie rijdt in het opleidingsteam van het KNSB RTC gewest Zuid-Holland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Algemeen gisteren 18:54

Feest op pakjesavond: Sinterklaas trakteert namens Intertoys en Alphens.nl!

Sinterklaas is weer in het land en dus verheugen we ons op 5 december: pakjesavond! Tijdens deze avond spelen Intertoys en Alphens.nl voor Sinterklaas en hebben we een leuke verrassing voor een Alphens gezin. Op deze manier willen wij Sinterklaasavond voor een familie met (kleine) kinderen nog leuker maken! 

Advertorial Horeca gisteren 17:33

Nieuwe driegangenmenu’s bij Grandcafé de Zaak

De chefs van Grandcafé de Zaak en Alle Hens hebben voor jou vier heerlijke nieuwe driegangenmenu’s samengesteld. Heerlijke gerechten om de warmte bij jou thuis te brengen tijdens deze koude winterdagen! De compleet nieuwe gerechten zijn verkrijgbaar voor slechts € 16,50! 

Calamiteiten gisteren 16:07

Burgernet bericht uitgezonden voor vermiste man (75)

Op dinsdagmiddag is er een Burgernetbericht uitgegaan voor een man van 75 jaar oud die vermist is vanaf het Bartokhof (2402 GD) in Alphen. Er wordt gevraagd uit te kijken naar de man.

Politie gisteren 15:18

Matrixborden in Alphen waarschuwen inwoners voor inbrekers

De afgelopen weken vinden er regelmatig inbraken plaats in Alphen, zowel in woningen als in auto’s. Vooral in Kerk en Zanen is het vaak raak. Om hier aandacht voor te vragen, heeft de politie op diverse plekken in de wijk matrixborden neergezet.