Daan Spruit plaatst zich voor NK Sprint

Dit weekend werd op het ijs van “de Uithof” in Den Haag de Residentie Cup verreden. Voor de junior schaatstalenten is dit een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Alphenaar Daan Spruit plaatste zich voor het NK Sprint.

Zaterdag stond Alphenaar Daan Spruit aan de start op dit hoogste niveau. Reeds 2 jaar maakt hij deel uit van het KNSB RTC Zuidwest, Regionaal opleidingscentrum voor schaatstalenten. Onlangs heeft hij op het ijs van Thialf al 3 persoonlijke records gereden. Dat hij in vorm is liet hij dit weekend op het ijs in Den Haag ook weer zien. 

Op de 500 meter wist Daan als enige op deze afstand, als Junior A, een PR te rijden en kwam hij over de finish met een tijd van 37.53. Bij de 1000 meter wist hij beslag te leggen op de 3e plaats en liet hij een 1.14.38 klokken. Door beide afstanden zo sterk te rijden heeft Spruit zich direct geplaatst voor de NK Sprint. 

Ook de Alphense Sophie Kraaijeveld heeft zich geplaatst, namelijk voor de NK afstand 3 km. Zij werd 4e bij de selectiewedstrijd voor junioren B dames, in een tijd van 4:39:36. Sophie rijdt in het opleidingsteam van het KNSB RTC gewest Zuid-Holland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie vandaag 10:28

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.