Daan Spruit rijdt nieuw clubrecord tijdens Alphens schaatskamp

Al 12 jaar lang gaan de schaatsers van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek in november een weekend lang schaatsen in Friesland. Op de snelste en warmste schaatsbaan van Nederland wordt dan hard getraind.

Het eerste jaar met zo'n 30 deelnemers, de laatste jaren meestal het dubbele of zelfs meer. Met ook nog zo'n 15 tot 20 deelnemers rijdt dan op vrijdag een complete karavaan naar Friesland alwaar ze verblijven in een kampeerboederij. Voor vele schaatsers (en ook voor Daan in het verleden) maken de deelnemers tijdens dit trainingskamp voor het eerst kennis met het snelle ijs van Thialf. Er wordt gedurende het weekeinde serieus getraind door de deelnemers, die vaak de terugweg naar Alphen slapend doorbrengen.

Daan Spruit reed op zaterdag aan het einde van de middag een trainingswedstrijd. De schaatsers kozen ervoor om het diner uit te stellen zodat ze Daan konden aanmoedigen. Dat had effect! Daan reed op zijn eerste rit een mooi nieuw PR en dus een nieuw clubrecord. De 1500 meter reed hij niet. Al voor de wedstrijd voelde Daan zich niet optimaal en een tweede rit zat er dus niet meer in.

De Alphense schaatsers rondden het schaatskamp zondagavond af in het eigen clubgebouw aan de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn. Met nog een flink deel van het seizoen in het verschiet hopen zij de opgedane ervaring in Friesland ook weer in praktijk te brengen op de banen in Leiden en Den Haag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur vandaag 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.