Daan Spruit rijdt nieuw clubrecord tijdens Alphens schaatskamp

Al 12 jaar lang gaan de schaatsers van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek in november een weekend lang schaatsen in Friesland. Op de snelste en warmste schaatsbaan van Nederland wordt dan hard getraind.

Het eerste jaar met zo'n 30 deelnemers, de laatste jaren meestal het dubbele of zelfs meer. Met ook nog zo'n 15 tot 20 deelnemers rijdt dan op vrijdag een complete karavaan naar Friesland alwaar ze verblijven in een kampeerboederij. Voor vele schaatsers (en ook voor Daan in het verleden) maken de deelnemers tijdens dit trainingskamp voor het eerst kennis met het snelle ijs van Thialf. Er wordt gedurende het weekeinde serieus getraind door de deelnemers, die vaak de terugweg naar Alphen slapend doorbrengen.

Daan Spruit reed op zaterdag aan het einde van de middag een trainingswedstrijd. De schaatsers kozen ervoor om het diner uit te stellen zodat ze Daan konden aanmoedigen. Dat had effect! Daan reed op zijn eerste rit een mooi nieuw PR en dus een nieuw clubrecord. De 1500 meter reed hij niet. Al voor de wedstrijd voelde Daan zich niet optimaal en een tweede rit zat er dus niet meer in.

De Alphense schaatsers rondden het schaatskamp zondagavond af in het eigen clubgebouw aan de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn. Met nog een flink deel van het seizoen in het verschiet hopen zij de opgedane ervaring in Friesland ook weer in praktijk te brengen op de banen in Leiden en Den Haag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.

Dronefotografie vandaag 14:32

Alphen vanuit de lucht: de Engelse landschapsstijl in het Alphense Bospark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Bospark, dat in de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van werkverschaffing.

Alphense Zendmast vandaag 12:06

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.