Daan Spruit rijdt nieuw clubrecord tijdens Alphens schaatskamp

Al 12 jaar lang gaan de schaatsers van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek in november een weekend lang schaatsen in Friesland. Op de snelste en warmste schaatsbaan van Nederland wordt dan hard getraind.

Het eerste jaar met zo'n 30 deelnemers, de laatste jaren meestal het dubbele of zelfs meer. Met ook nog zo'n 15 tot 20 deelnemers rijdt dan op vrijdag een complete karavaan naar Friesland alwaar ze verblijven in een kampeerboederij. Voor vele schaatsers (en ook voor Daan in het verleden) maken de deelnemers tijdens dit trainingskamp voor het eerst kennis met het snelle ijs van Thialf. Er wordt gedurende het weekeinde serieus getraind door de deelnemers, die vaak de terugweg naar Alphen slapend doorbrengen.

Daan Spruit reed op zaterdag aan het einde van de middag een trainingswedstrijd. De schaatsers kozen ervoor om het diner uit te stellen zodat ze Daan konden aanmoedigen. Dat had effect! Daan reed op zijn eerste rit een mooi nieuw PR en dus een nieuw clubrecord. De 1500 meter reed hij niet. Al voor de wedstrijd voelde Daan zich niet optimaal en een tweede rit zat er dus niet meer in.

De Alphense schaatsers rondden het schaatskamp zondagavond af in het eigen clubgebouw aan de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn. Met nog een flink deel van het seizoen in het verschiet hopen zij de opgedane ervaring in Friesland ook weer in praktijk te brengen op de banen in Leiden en Den Haag.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.