Focusbyhanneke

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Het NK Pure Sprint op buiten ijs was voor Alphenaar Daan Spruit, ondanks de barre weersomstandigheden, een uitgelezen kans om zijn persoonlijke records aan te scherpen op de korte afstanden, de 100 meter en de 300 meter. De 500 meter was ook een onderdeel van het klassement, maar het is niet gemakkelijk om op een buitenbaan een PR te rijden.

Met een zevende plaats op de 100 meter en een vijfde op de 300 meter, maakte Daan zich op voor de 500 meter. Onlangs won Daan nog tijdens het NK Sprint brons op deze afstand en nu wist hij zich naar de tweede plek te rijden. In het algemeen klassement na drie afstanden een vierde plaats voor Daan. Zijn tijden van 10.46 (100m) en 24.58 (300m) waren ook goed voor twee persoonlijke records en leverden tevens nieuwe clubrecords op bij zijn schaatsvereniging STC de Rijnstreek.

Schaatsen zit bij Daan in de familie, want ook broertje Sem laat hele goede resultaten zien. Twee weken geleden werd Sem Nederlands kampioen marathon pupil B. Nu gaat Sem zich voorbereiden op de Viking Race in Heerenveen. Aanstaand weekend rijdt de jeugd van 11 tot 16 jaar daar hun officieus Europees kampioenschap in Thialf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie 4 jul. 2020 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding.