Focusbyhanneke

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Het NK Pure Sprint op buiten ijs was voor Alphenaar Daan Spruit, ondanks de barre weersomstandigheden, een uitgelezen kans om zijn persoonlijke records aan te scherpen op de korte afstanden, de 100 meter en de 300 meter. De 500 meter was ook een onderdeel van het klassement, maar het is niet gemakkelijk om op een buitenbaan een PR te rijden.

Met een zevende plaats op de 100 meter en een vijfde op de 300 meter, maakte Daan zich op voor de 500 meter. Onlangs won Daan nog tijdens het NK Sprint brons op deze afstand en nu wist hij zich naar de tweede plek te rijden. In het algemeen klassement na drie afstanden een vierde plaats voor Daan. Zijn tijden van 10.46 (100m) en 24.58 (300m) waren ook goed voor twee persoonlijke records en leverden tevens nieuwe clubrecords op bij zijn schaatsvereniging STC de Rijnstreek.

Schaatsen zit bij Daan in de familie, want ook broertje Sem laat hele goede resultaten zien. Twee weken geleden werd Sem Nederlands kampioen marathon pupil B. Nu gaat Sem zich voorbereiden op de Viking Race in Heerenveen. Aanstaand weekend rijdt de jeugd van 11 tot 16 jaar daar hun officieus Europees kampioenschap in Thialf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!