Daan Spruit start schaatsseizoen ijzersterk

Daan Spruit, schaatser van STC De Rijnstreek en het RTC Zuid-West, heeft de afgelopen twee weken maar liefst drie nieuwe persoonlijk records mogen noteren.

Vorige week reed Daan Spruit bij een trainingswedstrijd een nieuw record op de 1500 meter. Afgelopen zondag werden daar twee nieuwe records op de 500 en de 1000 meter aan toegevoegd. Daan werd vorig jaar nog geplaagd door de naweeën van een blessure en wist zich daarom weinig verbetering te kunnen noteren. Na het seizoen ging Daan echter vol goede moed en ambitie verder met onder andere het inline skaten en bereidde hij zich voor op het nieuwe schaatsseizoen.

Dat dit heeft gewerkt blijkt wel uit de eerste twee wedstrijd weekeinden waarin hij meteen mooie tijden mocht noteren. Op de 1500 meter vorige week stond de klok stil op 1:52,99 wat later werd gecorrigeerd naar 1:53,00, bijna een hele seconde sneller dan zijn record begin 2019. Op de 500 meter noteerde Daan nu 0:37,57, een verbetering bijna 0,15 seconden op zijn beste tijd tot nog toe, eind vorig jaar gereden. Op de 1000 meter stond 1:13,91 op de klokken. Bijna een hele seconde beter dan zijn laatste record dat nog van het begin van vorig seizoen stond.

Met deze mooie start gaat Daan nu het seizoen in waarin we melding hopen te kunnen maken van nog meer mooie tijden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:12

Burgemeester verzoekt om rekening te houden met dieren

Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter en Stichting Alphense Kinderboerderijen stelt burgemeester Liesbeth Spies een aantal vuurwerkvrije zones in. "Dit is een verzoek om rekening te houden met dieren."

Onderwijs gisteren 17:24

Groene Hart Leerpark verzorgt high tea in De Baronie

Op donderdag 14 november hebben de derde klassen van het Groene Hart Leerpark een high tea in winkelcentrum De Baronie georganiseerd. In de hal bij de roltrappen zorgden de leerlingen voor heerlijke hapjes voor het winkelend publiek. Hiermee proberen ze een brug te bouwen tussen de oudere en de jongere bezoekers van De Baronie.

Advertorial Overige gisteren 16:52

Word lid van de Alphens Boost Club!

Hoe blijf je relevant voor je doelgroep? Hoe ga je consistent om met social media? Welke tools gebruik je en waar zet je die in? De Alphens Boost Club is een business club voor Alphense bedrijven en is totaal gericht op online marketing.

Politiek gisteren 16:10

Vraagtekens bij verkoop van Theater Castellum

Wethouder Leo Maat meldt dat er inmiddels een uitvraag is gedaan voor belangstellenden om zich te melden voor aankoop of huur van het noodlijdende Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In december moet dan duidelijk worden of dit zal lukken.

Onderwijs gisteren 15:33

Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Politiek gisteren 14:58

‘Sport is kiezen voor vitaliteit in de samenleving’

Wethouder Gert-Jan Schotanus maakt in de nieuwe Sportvisie een duidelijke keuze: "Wij kiezen met sport voor vitaliteit in de samenleving. Dat is een maatschappelijke opdracht die we onszelf hebben gegeven."