Daan Spruit start schaatsseizoen ijzersterk

Daan Spruit, schaatser van STC De Rijnstreek en het RTC Zuid-West, heeft de afgelopen twee weken maar liefst drie nieuwe persoonlijk records mogen noteren.

Vorige week reed Daan Spruit bij een trainingswedstrijd een nieuw record op de 1500 meter. Afgelopen zondag werden daar twee nieuwe records op de 500 en de 1000 meter aan toegevoegd. Daan werd vorig jaar nog geplaagd door de naweeën van een blessure en wist zich daarom weinig verbetering te kunnen noteren. Na het seizoen ging Daan echter vol goede moed en ambitie verder met onder andere het inline skaten en bereidde hij zich voor op het nieuwe schaatsseizoen.

Dat dit heeft gewerkt blijkt wel uit de eerste twee wedstrijd weekeinden waarin hij meteen mooie tijden mocht noteren. Op de 1500 meter vorige week stond de klok stil op 1:52,99 wat later werd gecorrigeerd naar 1:53,00, bijna een hele seconde sneller dan zijn record begin 2019. Op de 500 meter noteerde Daan nu 0:37,57, een verbetering bijna 0,15 seconden op zijn beste tijd tot nog toe, eind vorig jaar gereden. Op de 1000 meter stond 1:13,91 op de klokken. Bijna een hele seconde beter dan zijn laatste record dat nog van het begin van vorig seizoen stond.

Met deze mooie start gaat Daan nu het seizoen in waarin we melding hopen te kunnen maken van nog meer mooie tijden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.