Daan Spruit start schaatsseizoen ijzersterk

Daan Spruit, schaatser van STC De Rijnstreek en het RTC Zuid-West, heeft de afgelopen twee weken maar liefst drie nieuwe persoonlijk records mogen noteren.

Vorige week reed Daan Spruit bij een trainingswedstrijd een nieuw record op de 1500 meter. Afgelopen zondag werden daar twee nieuwe records op de 500 en de 1000 meter aan toegevoegd. Daan werd vorig jaar nog geplaagd door de naweeën van een blessure en wist zich daarom weinig verbetering te kunnen noteren. Na het seizoen ging Daan echter vol goede moed en ambitie verder met onder andere het inline skaten en bereidde hij zich voor op het nieuwe schaatsseizoen.

Dat dit heeft gewerkt blijkt wel uit de eerste twee wedstrijd weekeinden waarin hij meteen mooie tijden mocht noteren. Op de 1500 meter vorige week stond de klok stil op 1:52,99 wat later werd gecorrigeerd naar 1:53,00, bijna een hele seconde sneller dan zijn record begin 2019. Op de 500 meter noteerde Daan nu 0:37,57, een verbetering bijna 0,15 seconden op zijn beste tijd tot nog toe, eind vorig jaar gereden. Op de 1000 meter stond 1:13,91 op de klokken. Bijna een hele seconde beter dan zijn laatste record dat nog van het begin van vorig seizoen stond.

Met deze mooie start gaat Daan nu het seizoen in waarin we melding hopen te kunnen maken van nog meer mooie tijden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.