NU.nl

Daar gaan we weer: kabinet kondigt drie weken gedeeltelijke lockdown aan

We moeten er allemaal weer aan geloven. Vanwege de hoge besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen die op blijven lopen, moeten onder meer de horeca en supermarkten zaterdag vanaf 20:00 uur dicht en zijn er beperkingen voor de evenementenbranche. 

Met onmiddelijke ingang:

  • Ontvang niet meer dan 4 personen van 13 jaar of ouder thuis per dag.
  • Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.

Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur:

  • Niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening zoals kledingwinkels en contactberoepen zoals de kapper zijn open tot 18:00 uur.
  • Horeca en essentiële winkels, zoals de supermarkt zijn open tot 20:00 uur.
  • In de horeca is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht.
  • Evenementen kunnen plaatsvinden tot 18:00 uur met een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats. En met een maximum van 1250 personen per ruimte. Deze verplichte sluitingstijd geldt niet voor kunst- en cultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen.
  • Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.
  • Voor het mbo, hbo en universiteiten geldt een maximale groepsgrootte per zelfstandige ruimte (excl. personeel) van 75 personen. Dit geldt niet voor ruimten die worden gebruikt voor tentamens en examens.

Op langere termijn:

Het demissionaire kabinet werkt aan een 2G-beleid (gevaccineerd en genezen) en het uitbreiden van het coronatoegangsbewijs. "Om ervoor te zorgen dat de samenleving na deze drie weken weer zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open kan en het aantal besmettingen beheersbaar blijft, werken we aan het wettelijk mogelijk maken van de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar andere sectoren en op de werkvloer. Ook wordt de mogelijkheid voor ondernemers om te kiezen tussen 2G en 3G voorbereid." Dit kan wel pas in werking treden na instemming van het parlement.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.