Josh Walet

Dader steekincident Diamantflat is mogelijk verward

Op donderdagochtend 12 september vond de eerste zitting in de rechtszaak tegen een 41-jarige Alphenaar plaats. De dader wordt verdacht van een dubbele moordpoging op zijn dochter (17) en vrouw (32). Volgens zijn advocaat kan hij zich niets meer herinneren van het steekincident.  

De man wordt verdacht van een dubbele moordpoging, meldt het AD. De officier van justitie vertelt dat de verdachte de vrouw en dochter meerdere malen met een mes in de borst heeft gestoken. Het onderzoek naar de steekpartij is nog in volle gang. Telefoontaps moeten nog worden uitgewerkt en het Openbaar Ministerie wacht op een rapport van het NFI over het letsel dat de vrouw en dochter opliepen.

Volgens de advocate van de verdachte verkeerd haar cliënt in verwarde toestand, hij zou ‘de weg kwijt’ zijn en in verwarde toestand verkeren. Om deze reden pleit zij voor neurologisch onderzoek om te achterhalen wat er met de verdachte aan de hand is. Op dit moment zit de man 24 uur per dag voor observatie in Vught. De rechtbank wil nog niet overgaan tot neurologisch onderzoek maar eerst afwachten wat er uit de reportages over de persoonlijke omstandigheden van de verdachte komt.

Op 28 mei vond het steekincident plaats in een woning in de Diamantflat. Agenten hebben de verdachte ter plekke aangehouden. Bij het incident raakten de dochter en vrouw ernstig gewond. Lees hier meer over het incident.

De rechtszaak gaat verder op 2 december. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen vandaag 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.