Dader steekincident Diamantflat is mogelijk verward

Op donderdagochtend 12 september vond de eerste zitting in de rechtszaak tegen een 41-jarige Alphenaar plaats. De dader wordt verdacht van een dubbele moordpoging op zijn dochter (17) en vrouw (32). Volgens zijn advocaat kan hij zich niets meer herinneren van het steekincident.  

De man wordt verdacht van een dubbele moordpoging, meldt het AD. De officier van justitie vertelt dat de verdachte de vrouw en dochter meerdere malen met een mes in de borst heeft gestoken. Het onderzoek naar de steekpartij is nog in volle gang. Telefoontaps moeten nog worden uitgewerkt en het Openbaar Ministerie wacht op een rapport van het NFI over het letsel dat de vrouw en dochter opliepen.

Volgens de advocate van de verdachte verkeerd haar cliënt in verwarde toestand, hij zou ‘de weg kwijt’ zijn en in verwarde toestand verkeren. Om deze reden pleit zij voor neurologisch onderzoek om te achterhalen wat er met de verdachte aan de hand is. Op dit moment zit de man 24 uur per dag voor observatie in Vught. De rechtbank wil nog niet overgaan tot neurologisch onderzoek maar eerst afwachten wat er uit de reportages over de persoonlijke omstandigheden van de verdachte komt.

Op 28 mei vond het steekincident plaats in een woning in de Diamantflat. Agenten hebben de verdachte ter plekke aangehouden. Bij het incident raakten de dochter en vrouw ernstig gewond. Lees hier meer over het incident.

De rechtszaak gaat verder op 2 december. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.