Archieffoto

Dag LAURA organiseert dit jaar ook een Kinderfietstocht

Op 5, 6, 7 en 8 juli vindt de 73e Dag LAURA plaats. Vier dagen lang fietsen door de regio. Dit jaar wordt ook speciaal voor de kleinsten onder ons een fietstocht georganiseerd.

De LAURA kent een jarenlange geschiedenis. Al sinds 1948 wordt vanuit Alphen naar Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gefietst met de keuze tussen 40, 60, 80 of wel 100 kilometer fietsen. Tijdens de 73e editie wordt ook voor de aankomende fietstalenten een tocht georganiseerd.

Deze zal op woensdagmiddag 6 juli plaatsvinden. De Kindertocht zal starten bij het Parkrestaurant van Avifauna. Vertrekken is mogelijk van 13:00 tot 14:00 uur. Kinderen fietsen onder begeleiding een afstand van 15 kilometer. De route zal langs verschillende speelplekken, het Archeon en de McDonald’s gaan. Ook zijn er onderweg een aantal verrassingen voor de kinderen.

Voortbestaan evenement

De komende paar jaar zal de LAURA nog gewoon doorgaan, maar wat er na 2024 gaat gebeuren is nog onduidelijk. De organisatie heeft namelijk dringend nieuwe vrijwilligers en bestuursleden nodig, net als meer deelnemers. Maar deze nieuwe mensen blijven uit. “Laat onze LAURA niet verloren gaan en help ons”, aldus de organisatie. Wel benadrukt de organisatie dat dit geen invloed heeft op hun enthousiasme. “Maar duidelijk is het wel, komt er geen verandering in de belangstelling dan is de 75e LAURA in 2024 de laatste, helaas.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.