Archieffoto

Dag LAURA organiseert dit jaar ook een Kinderfietstocht

Op 5, 6, 7 en 8 juli vindt de 73e Dag LAURA plaats. Vier dagen lang fietsen door de regio. Dit jaar wordt ook speciaal voor de kleinsten onder ons een fietstocht georganiseerd.

De LAURA kent een jarenlange geschiedenis. Al sinds 1948 wordt vanuit Alphen naar Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gefietst met de keuze tussen 40, 60, 80 of wel 100 kilometer fietsen. Tijdens de 73e editie wordt ook voor de aankomende fietstalenten een tocht georganiseerd.

Deze zal op woensdagmiddag 6 juli plaatsvinden. De Kindertocht zal starten bij het Parkrestaurant van Avifauna. Vertrekken is mogelijk van 13:00 tot 14:00 uur. Kinderen fietsen onder begeleiding een afstand van 15 kilometer. De route zal langs verschillende speelplekken, het Archeon en de McDonald’s gaan. Ook zijn er onderweg een aantal verrassingen voor de kinderen.

Voortbestaan evenement

De komende paar jaar zal de LAURA nog gewoon doorgaan, maar wat er na 2024 gaat gebeuren is nog onduidelijk. De organisatie heeft namelijk dringend nieuwe vrijwilligers en bestuursleden nodig, net als meer deelnemers. Maar deze nieuwe mensen blijven uit. “Laat onze LAURA niet verloren gaan en help ons”, aldus de organisatie. Wel benadrukt de organisatie dat dit geen invloed heeft op hun enthousiasme. “Maar duidelijk is het wel, komt er geen verandering in de belangstelling dan is de 75e LAURA in 2024 de laatste, helaas.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente vandaag 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.