Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Inspirerende gesprekken

De middag staat bol van inspirerende gesprekken en culturele uitwisselingen over het leven als vluchteling. Ontdek de kracht van solidariteit door middel van muziek, kunst en heerlijke hapjes uit diverse culturen. Een hoogtepunt van de dag is de expositie "Solidariteit in Klei" met als thema "Nieuw in Nederland en door een gevoel van samenhorigheid verbonden".

Expositie

Tijdens het participatieverklaringstraject (PVT) bij Kwadraad hebben statushouders in Alphen aan den Rijn uitdrukking gegeven aan het concept van solidariteit door middel van klei. De resultaten zijn prachtige kunstwerken die kracht en verbondenheid uitstralen. Bezoekers kunnen genieten van deze kunstwerken, waarbij de verhalen achter de gezichten van statushouders worden belicht.

Daarnaast wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten, wat een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid versterkt. De uitwisseling van gewoonten en gesprekken over verschillende culturen zorgen voor een verrijkende ervaring.

Aanmelden

“Mis deze kans niet om nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van een culturele expositie en je te laten inspireren door de kracht van gemeenschap. Laten we samen een middag vol gezelligheid en begrip creëren. We hopen u te mogen verwelkomen en samen een stap te zetten naar een inclusievere wereld”, aldus de organisatoren.

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 20 juni 2024  
  • Tijd: 15.00-18.00 uur  
  • Locatie: Buurthuis de Mozaïek, Parelstraat 2 in Alphen aan den Rijn

Aanmelden voor de speciale bijeenkomst kan hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.